Inici de temporada

Els Bordegassos s'estrenen a plaça diumenge al Vendrell

La colla vol completar tres castells de set a la primera diada de la temporada

Marc Ortiz de Urbina Vilanova i la Geltrú 08-04-2015 20:44 Lectures 1107
Maite Gomà. Imatge d'arxiu d'un detall de la diada al Vendrell, ara fa un any.

Maite Gomà. Imatge d'arxiu d'un detall de la diada al Vendrell, ara fa un any.

Arrenca una nova temporada castellera per als Bordegassos de Vilanova, que aquest diumenge trenquen el gel a una plaça històrica com és la plaça Vella del Vendrell. Els vilanovins hi actuaran acompanyats pels Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell i es marquen com a objectiu completar-hi tres castells de set.

L'estrena a plaça arriba amb molta feina avançada respecte altres temporades. Fa tres setmanes, a un assaig amb camisa, els Bordegassos ja van descarregar castells de set i mig com el quatre de set amb l'agulla. Però també han completat proves molt positives de castells superiors (i fins i tot proves de folre, amb la torre fins a quints), amb la idea d'avançar en el calendari els grans castells de la colla. Al Vendrell el repte serà descarregar tres castells de set, anant més enllà de la gamma bàsica de set. A més del quatre de set amb l'agulla, els vilanovins no descarten donar un pas més i afrontar també el cinc de set. El castell està més que treballat i tot dependrà de les camises que es desplacin.

Amb aquesta diada els castellers de la capital del Garraf enceten un cicle de tres diumenges seguits amb actuació, que ha de portar la colla a afrontar el 26 d'abril la primera gran cita de la temporada (la diada de Sant Jordi) amb un estat de forma òptim. Per a aquella data sonen castells com el quatre de vuit i la torre de set, tot i que els vilanovins tampoc no s'ho marquen com una obligació. Les sensacions ho determinaran i, de moment, són bones. Ara, comença l'hora de la veritat. Ara és el moment de començar a treure a la llum el molt treball dut a terme al local d'assaig.

Els vilanovins tornen a tenir a ple funcionament tots els seus assajos. Els divendres a les deu de la nit comença l'assaig general, mentre que l'assaig general de dimecres comença a les vuit del vespre. En ambdós casos, una hora abans comença l'assaig de canalla. Tot els assajos són oberts al públic i tenen lloc al local de la colla, a la plaça de les Casernes número 2.
 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No