Reactivació cultural

El govern de Sant Pere de Ribes vol crear un Pla d'acció cultural

Com a pas previ es crearà un registre d’artistes i col·lectius locals que ajudaran a tirar-lo endavant

Redacció Sant Pere de Ribes 08-04-2015 21:00 Lectures 1111

Sant Pere de Ribes podria tenir properament un Pla d’Acció Cultural que permeti desenvolupar espais culturals, mercats d’art, fires i espectacles. Per fer-ho possible des de l’Ajuntament es vol crear, en primer lloc, una base de dades amb un registre de les persones que puguin aportar el seu coneixement en aquests àmbits. Per tal que el pla pugui ser un èxit de participació, es buscarà que s’hi impliquin les entitats locals i també el col·lectiu d’artistes que viu al municipi, des de joves i novells, fins a altres més grans i ja consagrats.

El regidor de Cultura i Joventut, Josep Rius, creu que “aquest és un pas endavant i una mostra de la voluntat política envers la creació i producció artística local, doncs a més de potenciar la cultura també l’entenem com a motor econòmic del municipi”. A més, es contempla la possibilitat d’atorgar beques o ajuts econòmics al desenvolupament cultural a professionals locals com a mesura de suport econòmic i social. Amb aquesta finalitat s’ha inclòs en el Pressupost Municipal d’aquest any una partida de 10.000 euros  per recolzar  la creació artística. Rius ha avançat que “de moment s’està acabant d'establir el procediment per elaborar la base de dades amb els artistes locals i posteriorment s'aprovarien les bases per atorgar els ajuts econòmics”. L’origen d’aquesta iniciativa parteix d’una moció presentada conjuntament per ICV, CiU-ViA i UM9 al Ple de la Corporació del passat 27 de gener i que va obtenir el recolzament de tots els grups polítics del Consistori.

D’altra banda, l’Ajuntament va aprovar una moció demanant al govern espanyol que modifiqui la llei 27/2014 sobre les obligacions tributàries per a les entitats i associacions sense ànim de lucre. En el document també es demana al Parlament i al govern de la Generalitat que instin l’executiu central a desenvolupar un nou marc fiscal que simplifiqui les obligacions tributàries d’aquestes associacions. La moció va ser presentada pel PSC al Ple del 24 de febrer i va tirar endavant gràcies als vots favorables del PSC, CiU-ViA, UM9 i ICV.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No