Inici de temporada

La Jove de Vilafranca, a la Gran Follada d'Igualada

El calendari d’enguany ja té més de trenta sortides confirmades, tot i que s’espera tancar-ne alguna més els propers dies

Redacció Vilafranca del Penedès 08-04-2015 21:39 Lectures 1351

La Colla Jove actuarà aquest proper diumenge 12 d’abril a Igualada, on actuarà a les 11:30 h del matí dins els actes de la Cursa popular per parelles La Gran Follada 6.1 (http://www.lagranfollada.cat/) que arriba ja a la seva 6a. edició. Aquesta cursa està organitzada pel Club Esportiu Indi's Folls i té lloc en plena naturalesa, amb un traçat divertit i amb la dificultat que comporta córrer per parelles lligats per la cintura. La sortida serà a les 10 h del matí des del local de la colla Cal Peitabí.

Calendari 2015 que permet objectius realistes 

El calendari d’enguany ja té més de trenta sortides confirmades, tot i que s’espera tancar-ne alguna més els propers dies. Entre elles remarcar les quatre diades que organitza la Jove a la vila, enguany una més de les tres habituals ja que celebra el seu 5è aniversari. Seran la Diada de Sant Jordi, el 25 d’abril; la Diada del 5è aniversari, el 6 de juny; la Diada del Local, el 12 de juliol; i la Diada Jove, el 12 d’octubre.

El calendari manté places importants per la colla com Sant Joan, a Torredembarra, la Festa Major de Castelldefels, la Diada de la Colla de Mollet, Sant Pere de Ribes i la Festa Major de Montblanc, on l’any passat la Jove hi va debutar. També es recuperen places com el Cap de la Vila de Sitges i es debutarà en noves, com Begues, Sant Quirze de Besora, Malgrat de Mar i Prada de Conflent (Catalunya Nord), en una sortida el darrer cap de setmana de juny. També destacar que s’actuarà a la ciutat de Barcelona en un total de 6 ocasions.

La Jove celebrarà el seu 5è aniversari amb diversos actes que començaran a finals de maig. Entre ells, es farà una actuació a la masia Cal Artigas, de Can Lleó, que va ser on es va aixecar el primer castell amb camisa, un 3 de 6, en un assaig-dinar que enguany es repetirà el primer cap de setmana d’octubre. Una altra actuació vinculada al 5è aniversari serà la última de l’any, el 8 de novembre, a Manresa, quan es tornarà a la diada que va veure la primera actuació de la colla.

Els objectius castellers, segons en Juan Carlos Escalante, el Cap de Colla que debuta enguany, passen per portar castells de 7 a la gran majoria de les sortides, augmentar i consolidar els castells de la gamma alta de 7 i assajar els dos castells bàsics de 8, amb l’objectiu de portar-ne algun a plaça per la Diada de la Colla a l’octubre.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No