Palazzo dei Diamanti

Dos tresors del Cau Ferrat viatgen a Itàlia a la gran exposició del modernisme català

'Ball al Moulin de la Galette' i 'La morfinòmana' seran a l'exposició 'La ruosa di fuoco: la Barcellona di Picasso e Gaudí'

Museus de Sitges. La morfinòmana

Museus de Sitges. La morfinòmana

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Museus de Sitges serà present en la destacada exposició que el Palazzo dei Diamanti de la ciutat italiana de Ferrara inaugura aquest diumenge dedicada a la pintura catalana del tombant de segle. Dues significatives obres del fons del Cau Ferrat han estat seleccionades per Tomàs Llorens, comissari de la mostra: La morfinòmana, de Santiago Rusiñol (1894) i Ball al Moulin de la Galette, de Ramon Casas (1890-91).

L'exposició La rosa di fuoco: la Barcellona di Picasso e Gaudí és un dels grans esdeveniments artístics de la temporada a Itàlia. El qui va ser director del Museu del Prado, Tomàs Llorens, ha comissariat una mostra en la qual hi ha estat treballant anys i que retrata el paper rellevant que Barcelona i Catalunya van tenir a finals del segle XIX i començament del XX com a focus de creació i difusió de la pintura moderna. La mostra exhibeix obres d'Antoni Gaudí, Pablo Picasso, Joaquim Mir, Hermèn Anglada Camarasa, Isidre Nonell i Juli González, a més de Rusiñol i Casas, entre d'altres.

La llista d'institucions prestatàries reflecteix la dimensió i relleu de l'exposició: el Centre Pompidou i els museus Orsay i Picasso, de París; la Tate, de Londres; la Col·lecció Carmen Thyssen - Bornemisza i el Reina Sofía, de Madrid; el MNAC, el Museu Picasso, o l'Institut del Teatre, de Barcelona o el Museu de Montserrat, a més de diferents col·leccions particulars.

La rosa di fuoco: la Barcellona di Picasso e Gaudí reprodueix l'esclat creatiu que va viure Barcelona durant el Modernisme en el terreny artístic, arquitectònic, musical i literari, seguint el model i influència de París, ciutat en la qual precisament es van emmirallar bona part dels artistes del moment. L'exposició subratlla el caràcter efervescent de la Barcelona de Gaudí, de Domènech i Montaner i dels primers anys de Picasso, que defineix com un període “fecund i inquiet”, que es va traduir en l'explosió creativa en les diferents disciplines de les arts.

El Ball al Moulin de la Galette, de Casas, i La morfinòmana, de Rusiñol, són dues obres significativament representants del seu temps i les trajectòries de tots dos artistes. L'obra de Casas és de les més sol·licitades del fons del Cau Ferrat per a exposicions temporals deprimir nivell, mentre que l'expressivitat que mostra la dona que retrata Rusiñol en el seu oli de 115 centímetres també és una de les peces més rellevants de la col·lecció del Cau.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local