Dia Internacional dels Museus

Els Museus de Sitges reben més de 2.600 visitants pel dia dels museus

L’espai més visitat va ser el Palau Maricel, on hi van accedir 1.533 persones en només quatre hores

Redacció Sitges 18-05-2015 14:57 Lectures 1226
Museus de Sitges. Els Museus de Sitges reben més de 2.600 visitants pel dia dels museus

Museus de Sitges. Els Museus de Sitges reben més de 2.600 visitants pel dia dels museus

Llargues cues, ahir diumenge, als Museus de Sitges, en la jornada de portes obertes per commemorar el Dia Internacional dels Museus. Més de 2.600 persones van accedir als tres recintes que presentaven portes obertes: el Palau de Maricel; els museus Cau Ferrat i Maricel, i la Fundació Stämpfli.

L’espai més visitat va ser el Palau, on hi van accedir 1.533 persones en només quatre hores. L’elevada afluència de públic va suposar que s’haguessin d’establir torns per accedir a alguns dels espais, com les terrasses i el claustre. El Cau Ferrat i el Museu de Maricel també van registrar cues a l’entrada durant algunes hores del dia. En total, van ser 934 les persones que hi van accedir, mentre que 1566 ho van fer a la Fundació Stämpfli.

El saló d’Or del Palau de Maricel es va tornar a omplir a la tarda, amb 150 persones, que van assistir al concert de la coral Sitges Canta, que va interpretar diverses peces davant un públic entusiasta.

Dissabte, el Museu de Maricel va acollir la presentació i projecció del vídeo Muntant el Cau, elaborat per Ferran Vilanova i Vicenç Morando, que detalla la recuperació del cau ferrat com a museu després de les obres de reforma i transmet acuradament l’esperit que el va convertir en Temple del Modernisme, condició feliçment recuperada amb la seva remodelació.

Els actes de celebració del Dia Internacional dels Museus finalitzaran el proper dijous 21, a les 20.30h, amb la projecció al Casino Prado, de la pel·lícula National Gallery, dirigida per Frederick Wiseman. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb el Cine Club Sitges.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament