Processó de barques

Actes litúrgics, culturals i lúdics per celebrar el dia del Carme a Sitges

La Festa de la Mare de Déu del Carme comença el dijous 16 de juliol, quan tindrà lloc l’acte central de la celebració, la tradicional processó de les barques

Redacció Sitges 13-07-2015 23:55 Lectures 1099

Sitges celebra la Festa de la Mare de Déu del Carme amb un programa farcit de propostes per a tots els públics i en el que, com és habitual, el món mariner pren un protagonisme especial. La Mare de Déu del Carme se celebra el 16 de juliol, tot i que les activitats previstes a Sitges s’allargaran fins el diumenge 19 de juliol amb la voluntat de posar en valor la Festa.

Una Missa en honor a la patrona del mar, dels mariners i dels pescadors obrirà el programa de la festa, dijous, a les 12 hores, a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. A les 20 hores tindrà lloc l’acte central de la celebració, la tradicional Processó de les Barques. Embarcacions de tot tipus seguiran la barca principal, on hi ha la imatge de la Mare de Déu del Carme, que serà homenatjada amb el so de les sirenes i amb l’ofrena floral al mar, davant del cementeri, en record als pescadors i mariners difunts. Per acabar la jornada amb to mariner hi haurà una cantada d’havaneres al Port de Sitges – Aiguadolç.

Divendres comencen les activitats lúdiques amb la Fira Marinera que s’instal·la a la platja de Sant Sebastià i on es podran trobar productes mariners, artesanals i d’alimentació, i on s’oferiran diferents activitats per a totes les edats. En el marc de la Fira i adreçat al públic infantil, a les 18 hores, hi haurà un espectacle itinerant i conta contes a càrrec d’Ulldistret. Les activitats finalitzaran a les 22 hores amb el concert de jazz, amb la formació del sitgetà Oriol Nebleza, JazzaMar.

La Fira Marinera funcionarà fins el 19 de juliol amb propostes variades com la inauguració de l’espai Pescadors, en què els pescadors locals mostraran al públic el seu ofici, dissabte, a les 18 hores. A la mateixa hora, s’obrirà també Parc a Taula, un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona, que pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs i espais naturals protegits.

La cloenda de la festa de la Mare de Déu del Carme serà el diumenge, a les 22 hores.

La Confraria de Pescadors i Tradi Club impulsen la celebració amb el suport de l’Ajuntament de Sitges.
 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres