Museus de Sitges

Més de 50.000 persones visiten les obres del Cau Ferrat a l’exposició del Modernisme a Ferrara

Un oli de Rusiñol i un de Casas han conviscut amb obres dels museus més destacats d’Europa

Més de 50.000 persones visiten les obres del Cau Ferrat a l’exposició del Modernisme a Ferrara. Museus de Sitges

Més de 50.000 persones visiten les obres del Cau Ferrat a l’exposició del Modernisme a Ferrara. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’exposició La rosa di fuoco. La Barcellona di Gaudí e Picasso va tancar la setmana passada amb 50.075 visitants en els quatre mesos que ha estat oberta al Palazzo dei Diamanti, a la ciutat italiana de Ferrara. La mostra ha reunit un centenar d’obres d’alguns dels millors museus d’Europa, entre els quals el Cau Ferrat, que hi ha participat amb La morfinòmana, de Santiago Rusiñol (1894), i Ball al Moulin de la Galette, de Ramon Casas (1890-91).

La rosa di fuoco. La Barcellona di Gaudí e Picasso ha estat un dels grans esdeveniments culturals a Itàlia aquesta primavera. La mostra –comissariada per Tomàs Llorens, exdirector del Museu del Prado– ha ofert un acurat retrat de la Barcelona del Modernisme, sota l’atracció de dos noms universals com són Antoni Gaudí i Pablo Picasso. A més d’obres d’aquests dos artistes universals, l’exposició ha presentat peces de Joaquim Mir, Hermèn Anglada Camarasa, Isidre Nonell, Juli González, Santiago Rusiñol i Ramon Casas, entre d’altres.

El més significatiu ha estat la nòmina de museus prestataris de les obres: el Centre Pompidou i els museus Orsay i Picasso, de París; la Tate, de Londres; la Col·lecció Carmen Thyssen – Bornemisza i el Reina Sofía, de Madrid; el MNAC, el Museu Picasso, o l’Institut del Teatre, de Barcelona, el Museu de Montserrat o el Cau Ferrat, a més de diferents col·leccions particulars.

L’exposició ha estat complementada per diferents activitats culturals organitzades pel Palazzo dei Diamanti, que han permès subratllar el paper determinant que va jugar Barcelona en la modernització cultural del tombant de segle i com a pol d’artistes i generador de creativitat.

La morfinòmana i Ball al Moulin de la Galette, van tornar la setmana passada a Sitges i dilluns es van instal·lar de nou als seus respectius espais del Cau Ferrat. El cap de Restauració de Museus de Sitges, Pep Pascual, ha vetllat per la seguretat de les dues obres durant el seu trasllat d’Itàlia a Catalunya. Totes dues obres són de les més sol·licitades del fons del Cau Ferrat per a exposicions temporals, però després de la cessió a Ferrara al costat d’olis dels més significatius museus del continent restaran per un espai llarg de temps al seu lloc al Cau Ferrat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local