Ciutadella Ibèrica

El Terra Ibèrica arriba al seu plat fort amb la reconstrucció històrica de la Segona Guerra Púnica

“Annibal ad portas” es representarà el divendres 31 de juliol i el dissabte 1 d’agost, a partir de les 22.30 hores a la Ciutadella Ibèrica

Redacció Calafell 30-07-2015 10:05 Lectures 1185
El Festival

El Festival "Terra Ibèrica" arriba al seu plat fort amb la reconstrucció històrica de la Segona Guerra Púnica. Ajuntament de Calafell

El Festival “Terra Ibèrica” arriba aquest cap de setmana a la seva conclusió amb el que serà el seu plat fort en aquesta edició: la reconstrucció històrica de l’època de la Segona Guerra Púnica (218-210 abans de Crist). Grups de reconstrucció d’arreu del país participaran en l’espectacle “Annibal ad portas”, que recrea escenes de l’enfrontament entre romans i cartaginesos pel domini de la Mediterrània, que va tenir en bona part a la Península Ibèrica.

“Annibal ad portas” es representarà el divendres 31 de juliol i el dissabte 1 d’agost, a partir de les 22.30 hores a la Ciutadella Ibèrica. L’entrada costa 12 euros (general) i 7 euros (reduïda). Cal fer reserva prèvia (977 694 683 o 647 751 569), atesa la limitació d’aforament.

L’espectacle parla del paper que les tribus íberes van desenvolupar en les guerres entre romans i cartaginesos, amb la implicació de fenicis i grecs. Els assistents podran descobrir alguns secrets de les cultures mediterrànies antigues, tot gaudint d’una nit especial. I si volen introduir-se en família en el món de les guerres antigues, divendres 31 de juliol poden fer una gimcana que els farà sentir guerrers íbers que preparen la defensa de les muralles de la Ciutadella davant un atac dels romans. Aquesta gimcana tindrà lloc a les 18 hores i també requreix reserva prèvia. El preu és de 5 euros per un adult i un nen, i 3,5 euros per cada adult o nen addicional.

La Ciutadella Ibèrica de Calafell és l’únic jaciment arqueològic d’època ibèrica que ha estat reconstruït, amb tècniques d’arqueologia experimental i amb la finalitat d’acostar la història a tothom. El Festival és la principal activitat anual de la Ciutadella i busca divulgar els principals trets d’aquella civilització amb activitats per als més petits, visites nocturnes, visites temàtiques, gimcanes familiars o jornades gastronòmiques.

A més, és una de les activitats que integren el projecte europeu OpenArch (Programa Cultura de la Unió Europea), en el qual participa la Ciutadella Ibèrica de Calafell amb altres 10 socis europeus en l’àmbit dels museus arqueològics a l’aire lliure i l’arqueologia experimental. Els objectius d’OpenArch inclouen desenvoluupar una col·laboració permanent entre aquests equipaments, elevar el  nivell de qualitat dels participants i millorar l’experiència del visitant per tota Europa. El projecte està finançat amb el suport de la Comissió Europea.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres