Arqueologia

Finalitza el camp internacional d'arqueologia a la Ciutadella Ibèrica

Els camps de treball internacionals són estades d’estiu organitzades per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat i gestionades per la Fundació Pere Tarrés

Redacció Calafell 30-08-2015 22:36 Lectures 1471

Arxivat a:

Finalitza el camp internacional d'arqueologia a la Ciutadella Ibèrica. Ajuntament de Calafell

Finalitza el camp internacional d'arqueologia a la Ciutadella Ibèrica. Ajuntament de Calafell

Aquest divendres ha finalitzat el camp internacional d’arqueologia a la Ciutadella Ibèrica, dedicat als diferents oficis quotidians de la vida dels ibers, on hi ha participat 24 joves d’arreu del món (Rússia, Alemanya, Taiwan, Mèxic, Japó...).

Durant la seva estada a la Ciutadella Ibèrica , iniciada el passat 18 d’agost, els joves han aprés a fer  xarxes per a la pesca amb la Lola (una de les poques remendadores de xarxes que tenim a Calafell), han fet un escut de guerrer, han fet objectes d’espart com cistells i fones, han viscut el procés del vi en el món iber, des de la verema al premsat, i han fet feines de metal•lúrgia, com fundició de bronze. Tot aquest treball que han fet restarà a la Ciutadella i servirà per recrear el món iber.

Així mateix, els joves també han fet turisme i han visitat Barcelona, les ruïnes romanes de Tarragona i Calafell, des del Castell fins a les platges.

Joan Maria Triadó, regidor de l’Organisme Autònom Municipal (OAM), afirma que: ”els camps internacionals de treballs són una molt bona oportunitat per als joves que hi participen tant des de la vessant educativa, de convivència amb companys de diferents nacionalitats. A la vegada que els permet per fer turisme i conèixer en aquest cas la Ciutadella Ibèrica i el nostre municipi; que desitgem que quan tornin als seus països ho expliquin als seus familiars i amics i aquests s’animi a visitar-nos.”

En aquesta 5à edició el camp internacional ha comptat amb la visita de la visita de dues responsables d’un dels museus socis del projecte europeu OpenArch, l’Arheoloski Institut de Belgrad (República Sèrbia), que han fet una estada de quatre dies a Calafell per conèixer com es plantegen aquestes activitats en el marc de la Ciutadella Iberica.

Els camps de treball internacionals són estades d’estiu organitzades per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat i gestionades per la Fundació Pere Tarrés. Estan destinades a joves de fins a 29 anys i combinen activitats de lleure i un projecte de servei a la comunitat.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres