Festa Major 2015

La Vella de Valls i els Minyons de Terrassa signen Sant Fèlix amb actuacions històriques

Els Castellers de Vilafranca no poden descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i la Joves de Valls recupera la torre de 9 amb folre i manilles

Diada castellera de Sant Fèlix. ACN

Diada castellera de Sant Fèlix. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha signat una actuació històrica a la Diada de Sant Fèlix aconseguint descarregar el 4 de 9 amb agulla, el 4 de 9 net -que mai havien assolit abans-, el pilar de 8 i han carregat la torre de 8 neta. Alhora, els Minyons de Terrassa també han arrodonit una diada històrica en la seva trajectòria a Vilafranca, descarregant amb seguretat el 3 de 10 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i carregant el pilar de 8. Per la seva part, els Castellers de Vilafranca han resolt la diada, de gairebé 5 hores, sense descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, mentre la Joves Xiquets de Valls ha recuperat la torre de 9 amb folre i manilles.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha marxat aquest diumenge de Vilafranca del Penedès oferint la millor actuació de la seva història, malgrat haver fet caigut en el seu intent del 3 de 10 amb folre i manilles. D'aquesta manera, la Vella ha obert plaça a dos quarts d'una puntualment descarregant un còmode i segur 4 de 9 amb agulla. A la segona ronda, la colla ha intentat tirar endavant el 3 de 10 amb folre i manilles després d'haver-lo desmuntat en un primer intent, però el castell anhelat ha acabat fent llenya. Això ha encoratjat la colla, que ha ofert una tercera ronda apoteòsica amb l'històric 4 de 9 net que ha desfermat l'eufòria de la Plaça. La diada d'aquest 30 d'agost l'han arrodonit carregant la torre de 8 neta -que ha fet llenya després de fer l'aleta- i descarregant el pilar de 8 amb folre i manilles.

Per la seva part, els Minyons de Terrassa han tornat a Sant Fèlix amb molta energia i seguretat, després de no haver estat convidats durant l'any passat. La colla malva ha iniciat la seva actuació descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles, sent la primera vegada que descarregaven aquest castell a Vilafranca del Penedès. A la segona ronda, els Minyons han descarregat el 5 de 9 amb folre, amb una nova fita històrica, ja que durant l'última dècada no havien aconseguit signar aquest castell a la capital de l'Alt Penedès, i això ha aixecat una gran eufòria entre el públic, on hi dominava una bona part de seguidors egarencs. Pel que fa a la tercera ronda, els Minyons han descarregat amb confiança la torre de 9 amb folre i manilles. El bon gust de boca, però, ha quedat desdibuixat al final de la diada, quan la colla ha fet llenya després de carregar el pilar de 8 amb folre i manilles.

Satisfacció continguda entre els Verds

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, la colla verda ha obert la seva actuació amb un 3 de 9 amb folre i agulla, que han pogut descarregar amb comoditat, amb un pilar ferm. A la segona ronda, però, la colla local ha apostat per l'imponent 3 de 10 amb folre i manilles que ha desmuntat quan ja tenia encaminat, perdent així el seu torn d'actuació. A la tercera ronda, els Castellers de Vilafranca han aconseguit carregar el castell anterior amb dificultats, fins el punt que la construcció ha fet llenya just després que l'enxaneta fes l'aleta. A la quarta ronda -a la qual han optat per haver desmuntat el castell del segon torn-, els Verds han carregat la torre de 8 sense folre, que ha acabat fent llenya. A la ronda de pilars, però, han pogut culminar Sant Fèlix descarregant el pilar de 8 amb folre i manilles.

Finalment, pel que fa a la Colla Joves Xiquets de Valls, aquesta ha començat la diada descarregant el 3 de 9 amb folre, que ha pujat amb tremolors però que finalment ha culminat sense més complicacions. A la segona ronda, la Joves ha apostat per una torre de 9 que ha aconseguit carregar després d'haver desmuntat el peu en un primer intent. El castell ha estat molt celebrat perquè la colla feia 14 anys que no l'assolia. Amb tot, ha fet llenya després que l'enxaneta fes l'aleta. A la tercera ronda, la colla ha intentat el 5 de 9 amb folre però l'ha desmuntat quan just l'aleta afrontava el tronc. En un quart torn, la colla rosada ha carregat el 4 de 9 amb folre després d'haver-lo desmuntat en dos primers intents. La colla Joves ha tancat la diada de Sant Fèlix amb un pilar de 5.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local