Arriba Nadal

Tret de sortida del centenari dels Pastorets de Folch i Torres

L'actor vilanoví Toni Albà serà ambaixador del centenari

Redacció /AMIC Barcelona 16-10-2015 11:59 Lectures 1817

Aquest dissabte a les 11.30h del matí a les escales del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) es durà a terme la presentació dels actes per commemorar el centenari de la primera representació dels Pastorets de Folch i Torres.

A la celebració s’hi trobaran àngels i dimonis dels diferents grups de Pastorets, a més de l’assistència de Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep Maria Folch i Torres, i els parlaments de Lenke Kovács, comissària del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres, Lleonard del Río, president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i Oriol Izquierdo, president del patronat de la Fundació Folch i Torres.

Toni Albà, ambaixador del centenari

El tret de sortida de l’acte del dissabte el donarà l’actor Toni Albà, que serà l’ambaixador de bona voluntat, aquell qui posarà pau entre els àngels i dimonis que hi haurà a les escales del TNC.

Tancarà l’acte una fotografia multitudinària amb un centenar d’àngels i dimonis units. Posteriorment, s’atendrà els mitjans de comunicació.

L’obra més representada en català

La celebració del centenari de la primera representació dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, el 24 de desembre de 1916, ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com a objecte d’homenatge de l’any 2016. Des de la seva estrena al desaparegut Teatre Pompeia de Barcelona, la versió dels Pastorets de Folch i Torres des d’aleshores ha esdevingut l’obra catalana amb més representacions, un fet que no perd força amb el pas dels anys, ja que un 40% de grups de teatre que representen Els Pastorets ho fan en la versió de Folch i Torres.
 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No