Disseny

Nou èxit del festival de disseny Blanc a Vilanova i la Geltrú

Entrades exhaurides abans de començar, en la 7a edició del certamen que ha tingut un toc internacional i participació vilanovina

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-11-2015 19:19 Lectures 1413
Nou èxit del festival de disseny Blanc a Vilanova i la Geltrú. Blanc Festival

Nou èxit del festival de disseny Blanc a Vilanova i la Geltrú. Blanc Festival

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Vilanova el Blanc Festival. Aquest certamen dedicat al disseny gràfic ha arribat a la setena edició amb les entrades exhaurides dies abans. Els organitzadors del Festival s'han mostrat molt satisfets pel desenvolupament de les ponències i les diferents activitats.

El Blanc ha esdevingut un referent en el disseny gràfic arreu de l'Estat, convocant a més de 900 professionals del sector de la creativitat professional al llarg de dos intensos dies. El 95% dels assistents han vingut de fora Vilanova i la Geltrú, i un 35% de fora de Catalunya.

Dos dels trets característics d'aquest any han estat la internacionalització i el toc vilanoví. La internacionalització ha vingut de la mà de Finlàndia amb la participació dos estudis de referència mundial: Kokoro & Moi, i Tsto. El toc vilanoví, per la seva banda, l'han posat Núria Bero, alumna de l'EMAID, presentant el seu projecte de final d'estudis al costat d'altres sis alumnes de nivell universitari, Mr. Cärtön que ha tornat a encarregar-se per tercer cop consecutiu de l'escenografia i disseny de l'espai blanc (un projecte que va valer un guardó a la passada edició dels premis Laus) i la vilanovina Mireia Rosich, directora del museu Víctor Balaguer, amb una conferència dins el cicle Varietés, una de les novetats d'aquest any. També cal mencionar l'il•lustrador vilanoví Magoz, que ha aportat la seva experiència com a il•lustrador nòmada, i Flexic i Amor de Mare, dos estudis vilanovins d'audiovisual i disseny de producte, respectivament, que han fet una conferència a l'espai Amics del Blanc.

El plat fort del festival de disseny però han estat les tretze conferències a l'Auditori Eduard Toldrà, centrades en el disseny gràfic, il•lustració, pintura, tipografia, efectes visuals i coding, o el video i els audiovisuals. Totoro & Moi i Tsto; l'estudi Solo; la productora Diffferent (webserie Malviviendo); Juanjo Saez, Pablo Abad, Moruba, Guim Tió, Casasín, Opisso i Playmodes a més de dos referents en el món del disseny gràfic com Josep Pla-Narbona i Josep Maria Mir van ser els més destacats.

Les masterclasses i tallers de tall teòric i pràctic sobre temes del sector així com la proposta del Blanquets, adreçada a infants, han estat altres de les activitats que s'han dut a terme al llarg del cap de setmana. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No