Carnaval 2016

Decau la proposta de regular el consum d'alcohol a l'Arrivo de Vilanova

L'assemblea no dóna suport a la iniciativa de la junta de la FAC, que considera que s'ha perdut 'l'oportunitat de fer créixer aquesta festa'

La reforma dels estatus proposava que les entitats paguessin una fiança que es retornaria en cas que cap dels seus integrants ocasionés incidents ni fessin exhibició de begudes durant el recorregut

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-01-2016 16:48 Lectures 4322
Imatge d'arxiu de l'Arrivo de Vilanova 2015. EIX

Imatge d'arxiu de l'Arrivo de Vilanova 2015. EIX

La proposta de regular el consum de begudes alcohòliques durant l'Arrivo de Vilanova i la Geltrú no ha prosperat. L'assemblea de la Federació d'Associacions del Carnaval (FAC) va votar ahir al vespre de forma majoritària en contra de la proposta que havia fet la junta de la FAC i que, si bé no prohibia expressament l'alcohol a l'Arrivo, sí volia articular els mecanismes per regular el seu consum.

Amb 36 vots en contra, 17 a favor i 5 abstencions, la reforma dels estatus de la FAC quedava descartada i amb ella els 250 euros de fiança que havíen de pagar les entitats per poder sortir a l'Arrivo. Amb la ja descartada proposta, aquests diners es retornarien a l'entitat en el cas que els integrants de la mascarada no haguéssin protagonitzat cap incident ni exhibissin qualsevol tipus de beguda durant el recorregut de l'Arrivo. La junta de la FAC va basar aquesta iniciativa en les normatives dels carnavals de Sitges, El Vendrell i Vilafranca del Penedès, on és habitual la pràctica de les fiances i també la prohició de l'alcohol en algunes de les rues.

Després del rebuig a la iniciativa, la junta de la FAC ha anunciat la seva intenció de no repetir al capdavant de la Federació i la junta en bloc dimitarà després de l'organització del Carnaval 2016. A partir del mes d'abril, s'obrirà un nou procés per renovar la junta.

El president de la Federació d'Associacions del Carnaval, Josep Maria Sendrós, ha lamentat "el fet que no s’hagi aprovat aquesta proposta" i ha alertat que "l'Arrivo està en perill tenint en compte la qualitat de la sàtira i l'espectacle que es dóna". Per Sendrós, la situació d'aquest acte, un dels més participatius del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, "és una patata calenta per a la propera junta de la FAC. Aquest és l’últim any que estem nosaltres, però serà un problema per als que vinguin després".

Per al president de la FAC, "s'ha perdut l'oportunitat de fer créixer aquesta festa", amb la que "ja no ens sentim còmodes": "ara teníem l'opció de regular-la nosaltres, perquè quan ens vingui una ordre de la Generalitat o d'altra administració que vulgui controlar la seguretat del carnaval, ja no tindrem l'opció de decidir nosaltres".

Relíquies del Carnaval

Tot i que aquest va ser el punt central de l'assemblea, la reunió també va donar per anunciar algunes novetats del carnaval 2016, com ara la inauguració d'una exposició de "Relíquies" del Carnaval, comissariada per Pere Arenas i que es farà el proper diumenge dia 24 a La Sala, coincidint amb la presentació del cartell i el programa d'actes. La mostra recull diverses peces de col.leccionista com ara edicions passades del programa del carnaval i la mítica bandera de la Grècia Groga.

Una altra de les novetats és que el dissabte del carnaval es farà una nova cercavila infantil al barri de Mar, que recorrerà la rambla de la Pau i el passeig Marítim per acabar al ball de la plaça Mediterrània, que serà precisament des d'on parteixi el seguici del Moixó Foguer.

 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No