OPERACIÓ CÒMIC 2016

Vilafranca vol promoure i dinamitzar l'art del còmic local

L’Ajuntament de Vilafranca i la biblioteca Torras i Bages presenten el programa d’activitats OPERACIÓ CÒMIC 2016

L’Ajuntament de Vilafranca i la biblioteca Torras i Bages presenten el programa d’activitats OPERACIÓ CÒMIC 2016. Ajuntament de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca i la biblioteca Torras i Bages presenten el programa d’activitats OPERACIÓ CÒMIC 2016. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través de les regidories de Joventut i Cultura, conjuntament amb la biblioteca Torras i Bages, presenta com a novetat dins el projecte OPERACIÓ CÒMIC una programació d’activitats diversa i per a diferents públics per tal de dinamitzar i promoure l’art del còmic a Vilafranca.

Dins la 4a edició del concurs de còmics per a joves OPERACIÓ CÒMIC que es va difondre l’any passat amb la voluntat de promoure la creació artística entre la població jove, enguany l’organització ha apostat per generar una programació d’activitats durant els dies següents a l’acte públic d’entrega dels premis del concurs, el proper 3 de març. Ahir es presentava aquest programa d’activitats amb la presència dels regidors de Cultura i de Joventut, Raimon Gusi i Miquel Medialdea.

Durant quinze dies es realitzaran un total de 9 activitats de diferents formats (exposicions, tallers, masterclass, jornades de jocs, cinema i tertúlies). Per Raimon Gusi, aquesta edició de l’OPERACIÓ CÒMIC “és un salt qualitatiu amb molt de cos, amb activitats paral·leles per viure el còmic des de diversos vessants: expositiva, audiovisual, la creació i l’aprenentatge, el joc de sobretaula inspirat en el món del còmic i la historieta, etc”.

El concurs té caràcter bianual, i en aquesta edició hi ha participat un total de 44 joves de 12 a 30 anys amb 38 obres presentades. El termini d’entrega va finalitzar el passat 22 de gener, i actualment les obres estan en mans del jurat, el qual deliberarà els resultats en els propers dies per tal de fer-los públics en un acte obert el proper dijous, 3 de març, a les 7 de la tarda, a la biblioteca Torras i Bages.

Aquest mateix dia s’inaugurarà l’exposició amb totes les obres presentades a la mateixa biblioteca i es podrà visitar fins al 24 de març, al vestíbul de l’equipament. Posteriorment, i ja de cara el proper curs escolar 2016/17, es buscarà la complicitat dels instituts de Vilafranca i l’escola d’art ARSENAL per poder itinerar l’exposició i aproximar el còmic entre la població juvenil.

Arribats a la 4a edició del concurs, els organitzadors han considerat oportuna la possibilitat d’oferir un seguit d’activitats paral·leles, conformant així unes jornades al voltant del còmic que tindran lloc en diferents espais de la vila i per a tots els públics: des d’una exposició sobre l’experiència al Japó d’unes joves autores catalanes de manga a un taller de còmic per a infants, passant per una jornada lúdica sobre la relació entre els jocs de taula i els còmics, la presència d’autors al Club de lectura de còmic de la biblioteca, una classe magistral a càrrec d’un dibuixant professional i professor de l’escola JOSO, la projecció d’una pel·lícula basada en un còmic o una conferència sobre la relació entre el cinema i el còmic.

Pel regidor de Joventut, Miquel Medialdea, amb aquest programa d’activitats OPERACIÓ CÒMIC “esdevé un projecte il·lusionant que volem que es consolidi donant-li més volada per tal de promoure la creació juvenil a través del còmic, volem que sigui una excusa per fer una major difusió de la creació juvenil i que sigui trampolí cap el camí professionalitzador”.

Totes les activitats són gratuïtes, i les que requereixen d’inscripció les persones interessades poden dirigir-se a la biblioteca Torras i Bages.

Tota la informació i el programa d’activitats també es pot trobar als llocs web: siaj.net; cultura.vilafranca.cat; o al bloc bibliotecatib.blogspot.com.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local