Museus de Sitges

El Cau Ferrat, convidat a participar en un congrés de cases-museus

Exposarà el seu paper al costat d’altres centres patrimonials de Londres, Florència, Lisboa i Madrid

Redacció Sitges 24-02-2016 14:27 Lectures 1376

Arxivat a:

Cau Ferrat. Museus de Sitges

Cau Ferrat. Museus de Sitges

El Museu del Cau Ferrat és un dels casos que s’exposaran al congrés Museus d’ahir. Museografies històriques a Europa, que se celebra aquest dijous, 25 de febrer, al Museu Cerralbo de Madrid. El Cau Ferrat ha estat convidat a participar-hi al costat d’altres museus internacionals, com el Sir John Soane’s de Londres, el Museo Stibbert de Florència o el Museu Escola de Artes Decorativas Portuguesas, de Lisboa.

El congrés Museus d’ahir. Museografies històriques a Europa se centra en les cases-museus com a centres que “ofereixen interiors originals, valuoses col·leccions i el testimoni de la personalitat dels seus fundadors, a més de custodiar un testimoni museogràfic fossilitzat en el temps”, segons la presentació de l’organització. El congrés, en aquest sentit, pretén exposar els casos de diferents cases-museus d’Europa, com la del Cau Ferrat. També es presenten el Cerralbo i el Lázaro Galdiano (tots dos de Madrid), el Sir John Soane’s (Londres), l’Stibbert (Florència) i d’Artes Decorativas Portuguesas (Lisboa). Els sis museus seleccionats estan considerats de “gran representativitat” per l’organització i abracen diferents períodes, que va de començament del segle XIX a mitjans del XX.

La directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, presentarà durant el congrés la ponència El Cau Ferrat: de casa d’artista a museu públic. La museïtzació del Modernisme, en la qual exposarà el paper que va tenir el Cau ferrat com  Temple del Modernisme i la seva condició actual després de la reforma, que va permetre adaptar el museu a les necessitats actuals, tot mantenint l’essència original i restaurant l’edifici i una llarga llista de peces integrades.

La trobada pretén posar l’accent en “el naixement i evolució de la museografia moderna de la mà d’insignes col·leccionistes, que no es van limitar a acumular, sinó que també van dur a terme un decidit i personal disseny d’espais i formes d’exposar les seves valuoses peces”.

La participació en aquest congrés enllaça amb l’aposta de Museus de Sitges per posicionar el Cau Ferrat i la figura de Santiago Rusiñol. L’any passat, el Cau Ferrat va ser un dels organismes fundadors de la xarxa Cases icòniques de Catalunya, junt amb la Vil·la Casals, al Vendrell; la Casa Milà (la Pedrera) i la Casa Amatller a Barcelona, la Casa Masó a Girona; la casa de Ramon Casas a Món Sant Benet (al Bages).


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No