Big data

La mostra 'Immersos en les dades' arriba a La Sala de Vilanova

El Centre d'Art Contemporani acull aquesta mostra itinerant de la Diputació de Barcelona, ideada a partir de l'exposició 'Big Bang Data', del CCCB i la Fundación Telefónica

Divendres s'inaugura a la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala "Immersos en les dades", una exposició itinerant que s'instal·la a la ciutat del 26 de febrer fins al 30 d'abril.  Es tracta d'una mostra del Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, ideada a partir de l'exposició «Big Bang Data», una coproducció del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Fundación Telefónica.

Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha explicat en roda de premsa que "aquesta mostra reforça la nostra capitalitat comarcal, i cal agrair la predisposició de la Diputació de Barcelona per democratitzar la cultura, apropar-la a la ciutadania a través dels municipis, donant suport als ajuntaments, que d'altra manera no haurien pogut exposar una mostra del CCCB". Llorens diu que "són aquest tipus d'exposicions les que ens ajuden a crear l'esperit crític que busquem en la nostra ciutadania".

Per la seva banda, Anna Crosas, directora del programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, ha explicat que "en les nostres exposicions, els serveis als visitants són essencials, perquè busquem generar espais de debat, de coneixement i de diàleg".

"Immersos en les dades" vol ser una acció de promoció i difusió de la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l'era digital, i està estructurada en set àmbits, cinc de temàtics més l'espai de documentació i el del servei educatiu:
1- El pes del núvol. Geografies emergents de les dades.
2- El batec del món. Què és la dadificació?
3- Què penses, que fas, què sents. La producció social de les dades.
4- Som dades. De la quantificació a la mercantilització del jo.
5- Dades per al bé comú. Cap a una cultura crítica i participativa.

En l'espai de documentació, al centre de la sala, hi haurà una àmplia bibliografia per consultar i es podrà consultar entrevistes, vídeos i webs.

L'espai del servei educatiu, gestionat per especialistes en educació, ciència, divulgació i cultura, s'adrecen i s'adapten a diferents segments de públic i s'estructuren en una visita dinamitzada i un taller experimental.

Així, Sandra Ibars, encarregada de la gestió i la programació de LA SALA, ha explicat que aquest mateix diumenge, 28 de febrer a les 12 del migdia, es farà una visita comentada a l'exposició a càrrec d'Olga Subirós, comissària de la mostra.
L'altre comissari, José Luis de Vicente, oferirà la conferència "Què és el Big Data?" divendres 11 de març a les 19 h.

La resta de visites dinamitzades amb taller experimental són "Nosaltres al Ciberespai", per a famílies amb infants a partir de 6 anys, diumenge 20 de març a les 12 h; "In situ", per a majors de 16 anys, diumenge 3 d'abril a les 12 h (cal portar un telèfon intel·ligent amb connexió a Internet"; "(Re)cerques a Google a estudi", per a persones de més de 55 anys, diumenge 17 d'abril a les 12 h; i les visites dinamitzades i tallers experimentals per a escoles de Primària (4t, 5è i 6è) i instituts de Secundària i Batxillerat. Cal concretar dia i hora a través del correu electrònic lasala@vilanova.cat

La visita a l'exposició les activitats complementàries són gratuïtes.

L'exposició s'inaugura divendres a les 19 h amb una presentació a càrrec d'Olga Subirós, comissària.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!