Setmana Santa

Una exposició al Miramar commemorarà els 75 anys de les Caramelles Sitgetanes

La mostra coincideix amb Setmana Santa i Pasqua. La campanya “regala caramelles” encara està oberta

Redacció Sitges 09-03-2016 8:51 Lectures 2186
Caramelles Sitgetanes. EIX

Caramelles Sitgetanes. EIX

Cantar caramelles és una tradició catalana present en diversos punts del nostre territori. Es tracta d’una festa vinculada amb la Pasqua en què un grup de cantaires celebren l’arribada de la primavera i van per cases i carrers de la ciutat. A Sitges enguany se celebren els 75 anys de la colla Caramelles Sitgetanes. 

Així, les Caramelles Sitgetanes, amb motiu del seu 75è aniversari, inauguraran dissabte vinent al Miramar la primera exposició sobre les caramelles a Sitges. L'exposició, que duu per títol "Clavells, amics i records", vers d'una de les caramelles més representatives de la colla, pretén acostar el món de les caramelles a tots els públics, ja siguin els mateixos participants, vilatans que coneixen la tradició o curiosos amb inquietuds per descobrir‐la.

Amb aquest objectiu, l'exposició intenta explicar què són les caramelles, on i quan es poden escoltar, la història d'aquesta tradició, els principals mestres que han format part de les colles o les curiositats i els detalls que les envolten. És important destacar que, tot i ser organitzada per les Caramelles Sitgetanes, aquesta mostra no es redueix només a una colla sinó que abasta tot el conjunt de les caramelles de la vila.

L'exposició està organitzada en blocs, dissenyada d'una forma molt gràfica per tal de dotar a l'espectador de la informació més destacada de forma molt visible i amb suficient contingut com per a que pugui ser explorada en detall. Tot plegat és arrodonit amb una bona col∙lecció de fotografies que resumeixen la història d'aquesta tradició a Sitges. A més, per arribar a un públic estranger, l'exposició està traduïda a l'anglès. La inauguració serà el dissabte 19 de març a les 7 de la tarda i restarà oberta fins al diumenge 24 d'abril.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres