Setmana Santa

El Vendrell celebrarà el 25 aniversari de la processó de Diumenge de Rams

La Hermandad estrenarà dos fanals entre vares per al pas de Ntra. Sra. Del Consuelo i dotze tulipes de vidre per al pas de Ntro. Sr. Jesús de las Penas

Redacció El Vendrell 17-03-2016 13:27 Lectures 2605
Armats del Vendrell. EIX

Armats del Vendrell. EIX

Tradició i espiritualitat conviuran al Vendrell durant la Setmana Santa, unes celebracions que “cada any es viuen intensament per més persones, tant pels propis vilatans com pels visitants que rep aquestes dates el nostre municipi”, segons la regidora de Cultura, Eva M. Serramià.

El programa d’actes té una cita destacada aquest proper diumenge 20 de març, Diumenge de Rams, a les 12h, quan es durà a terme la gran benedicció de rams a la Plaça Francesc Macià, a la què seguirà la processó fins a l’església i la Missa.

Ja a la tarda, a partir de les 16.30h, El Vendrell viurà un altre acte tradicional de la Setmana Santa: la processó del Diumenge de Rams organitzada per la Hermandad de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo i que enguany compleix 25 anys. L’estació de penitència sortirà de l’església amb els dos passos de l’entitat: el primer, Nuestro Santísimo Padre Jesús de las Penas, calçat per 30 portants, comandats pels capatassos Ildefonso Muñoz i Raúl Sánchez, i anirà acompanyat musicalment, un any més, per l'Agrupació Musical Virgen del Consuelo del Vendrell, composta per 45 músics.

El segon pas serà el de Nuestra Santíssima Madre Virgen del Consuelo, acompanyada de Sant Joan i que calça 24 portants a les ordres del seu capatàs Iván Sánchez. Aquest pas estarà acompanyat amb els sons musicals de la Banda de Música Associació Musical Valenciana.

El recorregut previst sortirà de la plaça Vella passant pels carrers Peix, Prat de la Riba, baixada de Sant Miquel, Garrofes, plaça Nova, Muralla, Quatre Fonts, pont de França, Roquetes, Sant Xavier, Josep Ma Segarra, Pau Casals, Conflent, Mas d'en Gual, Rosselló, Pau Casals, Castellers, Sant Xavier, Roquetes, pont de França, Quatre Fonts, Portal, Cometa, Mar i entrada a la plaça Vella de nou a les 21.30 hores.

Aquest any com a novetat, la Hermandad estrenarà dos fanals entre vares per al pas de Ntra. Sra. Del Consuelo i dotze tulipes de vidre per al pas de Ntro. Sr. Jesús de las Penas.

Des de l’entitat s’ha explicat que ens els propers mesos la Hermandad celebrarà els seus 25 anys amb diversos actes que s’aniran concretant més endavant. Ja se sap, però, que el 6 de desembre es farà un Besamà de Nuestra Señora del Consuelo; per la propera Quaresma s’organitzarà un Quinari a l’altar Major de l’Església; el 30 de setembre una Missa, possiblement oficiada per l’Arquebisbe de Tarragona, en què li serà imposada la corona a la Verge i l’1 d’octubre, una processó amb un recorregut diferents dels carres habituals. 

D’altra banda, el Vendrell viurà aquesta Setmana Santa 2016 un altre acte destacat; la Processó del Silenci de Divendres Sant, que començarà a les 22h.  Aquesta, segons el Mossèn Joan Maria Padrell, rector de la parròquia de Sant Salvador, tindrà algunes petites novetats en la sortida atès que es commemoren els 25 anys dels Armats del Vendrell. En acabar la Processó, el Cor Orfeó parroquial cantarà el tradicional Miserere.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No