Religió

La benedicció de Rams dóna inici als actes de Setmana Santa de Sitges

Divendres Sant, a les vuit del matí, s'iniciarà un Via Crucis des de l'Hospital de Sant Joan Baptista fins a l'església de Sant Joan

Redacció Sitges 20-03-2016 20:43 Lectures 1118

Arxivat a:

La benedicció de Rams dóna inici als actes de Setmana Santa de Sitges. Ajuntament de Sitges

La benedicció de Rams dóna inici als actes de Setmana Santa de Sitges. Ajuntament de Sitges

Centenars de persones s'han aplegat aquest matí a la plaça de l'Ajuntament, en la benedicció de rams, que també s'ha celebrat a l'esglèsia de Sant Joan, l'Hospital de Sant Joan Baptista i l'Escola Pia.

Enmig d'un temps gairebè primaveral s'han enlairat les palmes, els palmons i les fulles i rams d'olivera.

Aquest ha estat el tret de sortida dels actes de la Setmana Santa que continuaran el Dijous Sant, 24 de març, amb la recepció dels Sant Olis i l'exposició dels Passos, a les onze del matí, a l'església parroquial. Els actes litúrgics tornen amb la Missa de la Cena del Senyor, a les set de la tarda, a l'església parroquial i, una hora més tard, a l'església de Sant Joan.

Divendres Sant, a les vuit del matí, s'iniciarà un Via Crucis des de l'Hospital de Sant Joan Baptista fins a l'església de Sant Joan. A les onze del matí hi haurà l'ofici de Lectura i Laudes, que es tornarà a repetir el Dissabte Sant a la mateixa hora. A les sis de la tarda, tindrà lloc la celebració de la Mort del Senyor, tant a l'església de Sant Bartomeu i Santa Tecla com a l'església de Sant Joan. A les deu de la nit, començarà la Processó de Setmana Santa, que sortirà del Baluard i continuarà per, Mirador, Miquel Utrillo, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n'Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major, plaça de l'Ajuntament i Baluard.

A dos quarts d'onze de la nit, Vetlla Pasqual a l'església parroquial. Un cop finalitzi, cap a la mitjanit, a l'interior de l'església hi haurà cantada de les tres colles de Caramelles, Prado, Retiro i Sitgetanes, que actuaran prèviament a la plaça de l'Ajuntament, a les onze de la nit.

Les Misses de Diumenge de Pasqua seran a les nou i les onze del matí, les dotze del migdia i a dos quarts de vuit del vespre, a l'església parroquial; a dos quarts de dotze del matí, a l'Escola Pia, i a les deu del matí, a l'Hospital.

Dilluns de Pasqua, al Santuari de la Mare de Déu del Vinyet s'oficiarà una Missa amb cant dels Goigs i Caramelles. Un cop finalitzi, davant del Santuari, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, inaugurarà el nou jardí de Joan Bofill i Martorell, després dels treballs d'arranjament realitzats per l'Ajuntament les darreres setmanes. Durant tot el dia, es podrà veure a les tres colles de Caramelles cantant a peu dels balcons el seu ampli repertori.

A més dels actes litúrgics i tradicionals hi ha altres alternatives per a la Setmana Santa. Les propostes arriben de la mà de Museus de Sitges, on proposen el taller infantil Una monada de bodegó. Es tracta d'una activitat en què els més petits faran mones a partir de pintures de bodegons del Museu de Maricel, el dissabte 19 de març, a les cinc de la tarda. Les persones interessades en participar poden reservar prèviament al telèfon 93 894 03 64. L'activitat té un preu de 4€.

S'amplien també durant la Setmana Santa els horaris de visita al Museu Maricel. Les persones interessades en les seves sales i obres, així com en conèixer la seva història tenen l'oportunitat de fer-ho amb visites diàries, a les onze del matí, dotze i una del migdia, els dies 20, 22, 23, 24, 25, 26 i 27 de març.

L'Edifici Miramar com a espai expositiu amplia també els horaris durant la Setmana Santa per visitar les exposicions Dones de Lluïsa Sallent i Clavells, amics i records (75 anys de Caramelles Sitgetanes). Així del 24 al 28 de març, totes dues mostres es podran visitar d'onze a dues i de quatre a set de la tarda.
 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres