Setmana Santa

La Processó del Silenci, de Divendres Sant, acte central de la Setmana Santa

Centenars de feligresos es van aplegar al llarg del recorregut de la Processó, integrada per vuit misteris, acompanyats de confrares, pendonistes, cordonistes i bandes musicals

La Processó del Silenci, de Divendres Sant, acte central de la Setmana Santa. Ajuntament de Sitges

La Processó del Silenci, de Divendres Sant, acte central de la Setmana Santa. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges ha celebrat la nit de Divendres Sant l'acte central de la Setmana Santa, amb la Processó del Silenci, on han participat les diferents confraries i els misteris del seguici processional. Disposats en ordre cronològic dels fets que conformen la passió i mort de Jesucrist, cadascun dels vuit misteris han estat acompanyats pels corresponents confrares, pendonistes, cordonistes, diferents bandes musicals i els centenars de feligresos, que s'han reunit al llarg del recorregut. La processó l'ha tancat les autoritats eclesiàstiques.

Els misteris, que integren actualment la Processó de Divendres Sant, van ser construïts després de la guerra civil, amb la voluntat de recuperar part dels que havien desaparegut durant el conflicte bèl·lic.

Les primeres referències documentals de misteris de Setmana Santa a la vila es remunten a principis del segle XVIII i durant el segle XIX se'n van restaurar alguns i se'n van construir de nous. Els misteris que no s'han recuperat encara són: la Detenció de Jesús, el Balcó de Pilat i la Mare de Déu de la Soledat.

Les activitats de la Setmana santa continúen aquest dissabte i dilluns amb les Cantades de les Colles de Caramelles, Sitgetanes, Retiro i Prado, a més de les diferents activitats religioses.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local