Nova temporada

Els Amics dels Xicots de Vilafranca vol ampliar els socis per contribuir al creixement de la colla

Després de tocar el sostre dels castells de 9, els Xicots veuen important rebre un nou impuls “per mantenir el ritme que demana aquest nivell de castells”

Redacció Vilafranca del Penedès 30-03-2016 21:11 Lectures 999
Els Amics dels Xicots de Vilafranca vol ampliar els socis per contribuir al creixement de la colla. Xicots de Vilafranca

Els Amics dels Xicots de Vilafranca vol ampliar els socis per contribuir al creixement de la colla. Xicots de Vilafranca

La presidenta dels Xicots de Vilafranca, Esther Vicente, i el president i el secretari de l’Associació d’Amics dels Xicots, Enric Pagès i Carles Adell, respectivament, han presentat avui dimarts el projecte per potenciar l’entitat, amb la voluntat de duplicar enguany el centenar d’associats actuals. L’objectiu final és contribuir al creixement de la colla castellera, mitjançant el suport econòmic i l’ampliació de la massa social, dos factors que han de fer més fàcil la consolidació dels castells de 9.

L’Associació d’Amics dels Xicots de Vilafranca es va fundar fa més d’una dècada amb l’objectiu d’impulsar el creixement de la colla, que havia fet el pas als castells de 8, ha recordat Enric Pagès. Després de tocar el sostre dels castells de 9, els Xicots veuen important rebre un nou impuls “per mantenir el ritme que demana aquest nivell de castells”.

“És una realitat. Necessitem adequar el local per treballar més a gust”, ha afirmat Esther Vicente. En aquest sentit, s’estudia obrir la cúpula del sostre per assajar els castells més alts, condicionar els lavabos i millorar la ventilació de l’espai, per tal de fer més confortable la presència d’un major nombre de castellers i castelleres.

La campanya apel·la al suport de particulars, empreses i comerços, que tinguin la il·lusió de fer créixer els Xicots. “Vilafranca té dues colles de 9, com passa en poques poblacions. Rebre el suport de la vila ens facilitarà anar creixent i sumant èxits i, per tant, mantenir el valor de la pluralitat castellera”, afirma Carles Adell. La colla també té una important implicació en l’activitat social de la vila, amb la promoció d’actes oberts a tothom i que fomenten la relació amb altres entitats, com la Cursa Lluís Barrera o l’Homenatge Carme Alomà del Dia de la Dona, per exemple.

Per fer-se “amic” dels Xicots, a nivell particular s’ofereixen modalitats de 60 o de 20 euros anuals, la qual cosa permet gaudir d’avantatges en establiments col·laboradors. Pel que fa a empreses i comerços, existeixen diferents opcions de col·laboració, a canvi de publicitat en els diversos canals de la colla. Per a més informació, es pot escriure a amics@xicotsvilafranca.cat.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament