Memòria de 2015

Més de 100.000 persones van visitar els museus de Sitges i van participar a les activitats l’any passat

Són dades incloses a la Memòria de l’exercici de 2015, presentada a la reunió del Consell Executiu

Més de 100.000 persones van visitar els museus i van participar a les activitats l’any 2015. Museus de Sitges

Més de 100.000 persones van visitar els museus i van participar a les activitats l’any 2015. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les visites als museus de Sitges i els participants a les activitats convocades durant l’any 2015 van ser 106.392, segons recull la Memòria del Consorci del Patrimoni de Sitges, presentada avui a la reunió del Consell Executiu. La sessió s’ha celebrat a la sala gòtica del Museu de Maricel i ha estat presidida per l’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i la directora-gerent del Consorci, Vinyet Panyella.

La Memòria presentada a la reunió detalla les visites, activitats, adquisicions, restauracions, cessions, projectes i polítiques de difusió dels Museus de Sitges. Es tracta de la primera Memòria després de la reobertura del Cau Ferrat i el Museu de Maricel i posa de manifest l’elevat volum de visitants que van rebre els dos museus (d’accés únic i compartit) durant l’any passat. En total, 70.036 persones van visitar el Cau i el Maricel o hi van participar en les activitats convocades al seu interior. La resta de visitants corresponen al Palau de Maricel (23.012 persones), el Cau Ferrat de manera individualitzada (3.514), el Museu de Maricel amb el mateix sistema (3.240), la Fundació Stämpfli (1.847) o les visites guiades a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla (147). Els 4.596 corresponen a activitats externes a aquests centres.

Entre el volum de visites de l’any passat destaquen els 5.493 alumnes que van visitar els museus, procedents de 204 centres educatius diferents d’arreu del país, especialment les comarques del Penedès. Les dades també recullen que durant tot l’any, es van organitzar 111 activitats, entre les quals sis exposicions produïdes de manera individual o conjunta amb altres centres: Patrimoni actiu (Can Rocamora), Catifes de ciment. L’art de la rajola hidràulica (amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges), Enric Morera i el seu món (amb la Biblioteca de Catalunya), Dossier Sinclair. L’art de Vicent Ballestar (amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya), El Greco. La mirada de Rusiñol (amb la Fundació Godia) i Peter Knapp. L’homme est partout (Fundació Stämpfli).

Durant el 2015, segons recull la Memòria, el Consorci del Patrimoni de Sitges va restaurar 55 obres dels seus fons, de les quals 41 van ser als seus tallers. La política de préstecs va permetre rebre 160 obres cedides per part d’altres museus i fons artístics, mentre que se’n van deixar 96 per a exposicions temporals, tant a Sitges com a Barcelona, Màlaga o la ciutat italiana de Ferrara, a més d’altres itinerants. L’obra que més va viatjar durant l’any passat va ser La morfinòmana, de Santiago Rusiñol, present en quatre exposicions, de les quals tres van ser l’itinerant El Greco. La mirada de Rusiñol, present a Barcelona, Palma de Mallorca i Saragossa. Al llarg del 2015, els fons i col·leccions gestionats pel Consorci del Patrimoni de Sitges es van incrementar amb dotze peces, onze de les quals donades i una adquirida: l’escultura La veremadora, de Lola Anglada (1924), que va protagonitzar la darrera Peça del Mes.

Les dades de l’exercici passat també recullen que la nova botiga dels museus oberta a Can Rocamora va vendre 10.530 articles, entre els 140 models que té en exposició i que van des de punts de llibre i postals a vanos, estotjos, llibretes, bolígrafs o vanos. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local