Teatre Principal

160 alumnes vilanovins assagen per al projecte Tots Dansen

L'espectacle, que vol apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als joves, es farà els dies 28 i 20 d'abril al Principal

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-04-2016 20:27 Lectures 2019
160 alumnes vilanovins assagen per al projecte Tots Dansen. Ajuntament de Vilanova

160 alumnes vilanovins assagen per al projecte Tots Dansen. Ajuntament de Vilanova

160 alumnes de 1r de batxillerat de l'Institut Manuel de Cabanyes i de 1r de batxillerat artístic del Dolors Mallafré assagen per al projecte Tots Dansen 2016 al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú sota les ordres dels coreògrafs Álvaro de la Peña i Angie Mas.

L'objectiu d'aquest projecte pedagògic en col•laboració amb el Mercat de les Flors és apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània als joves. La complicitat sorgida entre el Mercat de les Flors i les ciutats d'Olot, Granollers, Manresa, Mataró, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú, ha fet possible impulsar aquest projecte, que a la nostra ciutat arriba a la segona edició.

El Mercat de les Flors escull un coreògraf pel Tots Dansen a Barcelona, que treballa amb la resta de municipis. Enguany el coreògraf escollit és Álvaro de la Peña. Cada municipi escull un ballarí com a formador i coreògraf, que és el que forma el professorat dels instituts participants, i junts imparteixen les classes als alumnes.

Professors d'educació física i d'arts escèniques, conjuntament amb uns 160 nois i noies, han estat treballant gairebé mig any en aquest projecte que es presentarà al Teatre Principal els propers 28 i 29 d'abril a les 20.30 h.

El projecte s'estructura en diferents fases. En la primera, de desembre a març, es van fer els assajos del coreògraf amb els formadors i el professorat al Mercat de les Flors i a l'Institut del Teatre. De març a abril s'han fet els assajos del formador, el professorat i els alumnes a cada institut.
El passat 29 de març es va fer una jornada de formació a tots els alumnes participants, amb una xerrada-performance de Toni Jodar i Álvaro de la Peña al voltant de la dansa moderna i contemporània. També es va projectar el documental “Five days to dance”, que relata una experiència similar al projecte Tots Dansen. Tots dansen conferència

Aquesta setmana s'ha fet l'assaig de l'espectacle al Teatre Principal. Es tracta d'una primera presa de contacte amb l'escenari per poder treballar en l'espai les posicions i coreografies.

Finalment, dijous 28 i divendres 29 d'abril, a les 20.30 h, tindrà lloc l'espectacle del projecte Tots Dansen, organitzat i coordinat pel Mercat de les Flors, el Consorci Transversal Xarxa d'activitats culturals, i el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No