Arts al carrer

Del trapezi al micro: avui diumenge es clou el Fes+Chapeau

El Festival Internacional de les arts de carrer de Sant Pere de Ribes tanca vuit dies de festival amb més circ, més dansa, més música i un mar de somriures

Fes+Chapeau 2016. Fotos: J. Hidalgo, C. López, Marta i Andrea Moreno

Fes+Chapeau 2016. Fotos: J. Hidalgo, C. López, Marta i Andrea Moreno

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El segon cap de setmana del Fes+Chapeau culmina avui amb espectacles i activitats en els onze espais que durant aquests dies han estat escenaris de veritables conquestes.

La conquesta del públic, satisfet amb les actuacions de diferents companyies, nacionals i estrangeres, que han transformat per uns dies el paisatge quotidià de la vila en un veritable espectacle de llums, ombres, colors, melodies i ritmes, veus i moviments que sota la lluna o sota el sol han fet trontollar moltes de les expectatives.

La otra, cantautora madrilenya, punyent i sensible, en les seves tres audicions ha entusiasmat a un públic assedegat de missatges per una lluita en comú. Leo Bassi, més enllà de les paraules va tornar a ser l’esperit d’un festival que camina amb qui camina al seu costat, amb sarcasme, ironia i molta, molta contundència. L’argentí  Loco Brusca, amb la màgia de la seva improvisació  ha trobat en el festival un públic entusiasmat i fidel a la vulnerabilitat dels seus personatges . I amb l’espectacle Les The Closh, la companyia francesa Collecthihihif, ha guanyat un espai entre les assistents que promet consolidar-se.

I molts més espectacles han estat els que s’han pogut gaudir fins avui, però sobretot, cal destacar les actuacions de les formacions locals, des de La Respuesta, Faro Beats, Rata & the Whitteys, DJ OMEGA i Dulce Copla que encara avui diumenge tornaran a actuar després de Bugies, la formació local que a ritme d’ska fa moure el cos i el pensament de qui s’hi acosta.

No es tracta només de fer un pas endavant sinó d’un repte. El festival , de taquilla inversa, és a dir que el públic decideix el preu de l’entrada un cop finalitzat l’espectacle, continua sent un pol d’atracció per a companyies i formacions de diverses disciplines que trobem en l’espai comú del Fes+Chapeau una nova manera d’expressar el sentit real de la cultura i de les arts. Tot plegat gràcies a un públic que reconeix el valor i la vàlua dels i les artistes, el valor i la vàlua dels espectacles i de les diferents representacions.

Per endavant ens resta una jornada en la que es suma a la programació una dedicatòria especial. A través de la proposta de “ Trencar el Silenci”, l’associació ActivaMent Garraf es suma a la participació dins del festival, amb una programació per sensibilitzar i mostrar les veritats i no els prejudicis que hi pot haver davant de la salut mental. Un programa obert a tothom que inclou tallers, xerrada, una actuació i el recital de la coneguda Princesa Inca, del col·lectiu de Ràdio Nicosia.

Ja ho deia el director del festival,  Isaac Domínguez, “hem vingut a canviar el món i comencem per casa”, doncs bé, la casa, en la seva quarta edició, ja ha començat a fer més que el camí, caldrà continuar caminant perquè el camí arribi fins on volem arribar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local