Festa major del Milà

Més castells de set i mig i estrenes per als Bordegassos al Milà

Els vilanovins tornen a completar el cinc, el quatre amb l'agulla i el quatre de set

La Jove de Sitges completa les mateixes estructures i la Joves de Valls s'anota el quatre de vuit

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-05-2016 9:08 Lectures 2815
5 de 7 dels Bordegassos a la festa major del Milà. Maite Gomà

5 de 7 dels Bordegassos a la festa major del Milà. Maite Gomà

Castells de set i mig de la mà dels Bordegassos de Vilanova aquest diumenge al migdia a la festa major del Milà (Alt Camp). El cinc de set ha tornat a ser el sostre dels vilanovins en una diada que els ha servit per seguir consolidant estructures. El castell més destacat de la jornada ha estat el quatre de vuit de la Colla Joves Xiquets de Valls, colla organitzadora de la diada. La Jove de Sitges ha completat els mateixos castells que els vilanovins.

El quatre de set amb l'agulla ha estat el castell amb què Bordegassos, que actuaven en tercera posició, han començat la diada. Un castell ben dominat que no els ha presentat cap dificultat. A segona ronda l'aposta ha estat el cinc de set. El quart cinc de set de la temporada, que incorporava dues estrenes de pis i un dos (Abril Salazar), possiblement ha estat el menys còmode dels quatre que han completat enguany. Però tampoc no ha perillat en cap moment.

A tercera ronda els de la camisa groc terrós han completat el quatre de set. Uns quatre força lleuger que ha pujat deformat, amb dos rengles estirats des del principi. Però els pisos superiors, tot i estar incòmodes, han sabut adaptar-se a la situació i mantenir la tranquil·litat. En aquest castell s'hi estrenava una quart. A la ronda de pilars, pilar de cinc bordegàs, amb una alineació completament diferent de l'habitual i, com a propina, han afegit tres pilars de quatre, un d'ells per sota.

La Jove de Sitges, tot i estar més limitada d'efectius, ha completat els mateixos castells que els vilanovins. El quatre de set amb l'agulla ha obert la seva diada, un castell ben resolt. Més feina els ha donat el cinc de set, amb problemes a la torre i al rengle central, però l'han sabut defensar. El quatre de set de tercera ronda ha estat impecable. Han acabat amb el pilar de cinc i, en acabat, dos pilars de quatre.

La Colla Joves Xiquets de Valls, amb baixes al pom de dalt i el tronc, ha obert amb una torre de set força lenta, però ben resolta. Han seguit amb el quatre de vuit, que han completat a la segona, després d'un intent desmuntat. Un cinc de set i un pilar de cinc han tancat la seva actuació.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament