Art contemporani

La Fundació Stämpfli exposa l’art industrial i rebel de Peter Klasen

La mostra constitueix una retrospectiva de 30 obres que l’artista ha exposat en alguns dels principals museus d’art contemporani

Redacció Sitges 25-05-2016 10:52 Lectures 1190
Peter Klasen. EIX

Peter Klasen. EIX

L’obra del reconegut artista alemany Peter Klasen s’exposarà a la Fundació Stämpfli a partir del proper 11 de juny i fins l’11 de desembre. Klasen pren el relleu a un altre Peter: Knapp, que mostra les seves fotografies fins el proper diumenge 29 de maig. Parcours 1961 – 2016 constitueix una retrospectiva de trenta obres, que abracen la seva llarga trajectòria artística.

Nascut a Lubeck (Alemanya) el 1935, Peter Klasen viu i treballa a París des de 1959. Artista compromès i rebel, les seves obres evoquen la societat industrial, la societat del consum, un món pla que l'artista representa amb diversos signes i objectes. Artista destacat de la figuració narrativa, Klasen representa la consciència afilada i exigent de la vida contemporània.

La seva obra plasma inquietuds i reuneix símptomes, amb la qual cosa provoca una reflexió i allibera l'imaginari. Peter Klasen ha desenvolupat el seu vocabulari pictòric mitjançant l'apropiació de la fotografia. Al mateix temps que reinterpreta els collages i les fotos mitjançant l’aerografia, per a les seves creacions s'inspira en els signes i codis de la realitat urbana. La intenció que motiva les recerques i l'obra de Klasen i l'ús del seu material preferit subratllen l’ambivalència de la societat contemporània, dos aspectes inseparables i contraris alhora: d'una banda, la fascinació com a motor i la seducció que exerceix la seva eficàcia, i, de l'altra, els perills evidents o els secrets que amaga.

Les seves obres s'han exposat en tot el món i figuren en nombroses col·leccions públiques, entre les quals destaquen el Museu d'Art Modern de Nova York, el Museu Victoria and Albert de Londres, el Centre Georges Pompidou de París, la Fundació Maeght de Saint-Paul-de-Vence, el Museu d'Art Modern de Viena, el Museu d'Art de Tel Aviv i el Museu Hara d'Art Contemporani de Tòquio.

L’exposició Parcours 1961 - 2016 mostra, a partir d'una petita retrospectiva, trenta obres que daten del 1961 fins a avui dia i que són característiques de la manera de fer de Peter Klasen, basada en l'ús dels seus propis codis per demostrar la fragilitat de la nostra societat. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No