Tercer treball

L’Aloja consolida la Cobla Catalana dels Sons Essencials com a exponent de l’arrel fusió

L’estrena del nou treball serà el 10 de juny a Sant Sadurní d’Anoia coincidint amb la inauguració del Festival EVA

Carregat de ritmes mediterranis i capaç de traspassar els límits de la tradició, aquest és el tercer treball de la formació amb el segell del penedesenc Marcel Casellas

Redacció Vilafranca del Penedès 29-05-2016 13:16 Lectures 4423

La Cobla Catalana dels Sons Essencials (CCSE) acaba de treure al mercat el seu últim treball, el tercer CD de la formació sota el títol L’Aloja. Amb ritmes marcadament mediterranis i amb el segell inconfusible de Marcel Casellas, la formació aposta per la convivència del contrapàs, la sardana, i el ball pla amb la rumba, el fandango i les seguidilles.

Sota el lema M’exalta el nou i m’enamora el vell (J.V. Foix), que ha marcat la trajectòria d’aquesta formació, arriba la seva versió més versàtil. Els vents de la cobla mesclats amb percussions ètniques, guitarra i veu ofereixen uns sons d’ineludible mediterraneïtat, amb força i arrelament a la terra. Melodies, timbres i ritmes es fusionen en un format d’improvisació ètnica. Cadascun dels músics, tots ells destacats intèrprets del país, posa al servei tant dels amants de l’arrel fusió i el world music com del sardanisme una proposta arriscada i atractiva, on el jaç i el moviment també entren en escena.

La Cobla Catalana dels Sons Essencials és un projecte on les melodies, els timbres i els ritmes de la terra es fusionen amb formats actuals i d’improvisació ètnica.  La formació de deu músics posa sobre l’escenari una secció de vent pròpia de la cobla (tenora, tible, trompeta, fiscorn i flabiol) juntament amb percussions ètniques, bateria, guitarra i una gran veu (Heura Gaya) per garantir un repertori que arrenca de la tradició però és capaç de traspassar el sentit del temps i l’espai.

L’estrena del nou treball serà el 10 de juny a Sant Sadurní d’Anoia coincidint amb la inauguració del Festival EVA (En Veu Alta).

L’Aloja. La nimfa de la tradició catalana

El tercer treball de la Cobla Catalana dels Sons Essencials recupera en el seu títol la figura de la Dona d’Aigua. Anomenades aloges, les dones d’aigua són exòtiques figures femenines, protagonistes de nombroses llegendes. L'Aloja, la cançó que dóna nom al CD, presenta una processó d'éssers mitològics dels Països Catalans que avancen al ritme d'una rumbeta.

L’Aloja consolida la Cobla Catalana dels Sons Essencials com a exponent de l’arrel fusió. EIX

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No