Cultura o mort!

Joan Miquel Oliver completarà el cartell del Tingladu 2016

Aquest cap de setmana es va fer la segona festa de presentació del festival, amb Aspencat, Smoking Souls, Los Tiki Phantoms, Falciots Ninja i Mareta Bufona

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-06-2016 9:06 Lectures 1424
Joan Miquel Oliver completarà el cartell del Tingladu 2016. EIX

Joan Miquel Oliver completarà el cartell del Tingladu 2016. EIX

GALERIA D'IMATGES de la segona festa de presentació del Tingladu 2016

Joan Miquel Oliver és l’artista que encara quedava per confirmar de la proposta del Tingladu 2016. El festival tornarà els dies 21, 22, 23 i 24 de juliol sota el lema Cultura o mort! tal i com s’ha presentat en els dos concerts d’aquest mes de maig. Dues cites que han sumat 12 bandes diferents.

Ara, de cara a l’estiu, El Tingladu torna al seu format gratuït a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú. Una aposta que serà possible gràcies l’autogestió juntament amb el suport de marques com Gin Giró i tota mena de patrocinadors vilanovins que ajuden a microfinançar part de l’esdeveniment.

Joan Miquel Oliver va presentar el seu últim disc fa poc més d’un any, Pegasus (2015) on no s’aparta de la seva creativitat lligada tant a Mallorca com a la màgia, la fantasia i el surrealisme. El músic mallorquí serà un dels protagonistes del divendres 22 de juliol. Compartirà escenari amb més noms propis com Quimi Portet i Xarim Aresté i el conjunt Bremen, en una nit marcada pel pop­rock creatiu i d’autor més destacat dels Països Catalans.

De cara al dissabte 23 de juliol arribarà una de les novetats del Tingladu 2016, la inclusió d’una banda internacional, provinent d’Euskal Herria: Berri Txarrak. En aquest accent més rocker de dissabte 23 de juliol hi col∙laboraran els valencians Smoking Souls, qui ja van demostrar de què són capaços aquest passat 27 de maig a la Nau del Ferrocarril. El dissabte també comptarà amb La Fera Ferotge i amb una de les sorpreses del cartell, Antonio Baños & The Citizens. Antonio Baños és un home que ha provat de tot. I, de moment, en la música li ha agradat repetir tant en solitari com amb el seu grup Los Carradine. A l’escenari del Tingladu no el podíem deixar sol i l’acompanyaran músics vilanovins darrera el pseudònim The Citizens.

El diumenge serà el torn de conèixer la veu aranesa d’Alidé Sans i de donar pas a un altre dels noms propis de la música catalana: Albert Pla. L’última nit del Tingladu 2016 esclatarà amb els Búhos i culminarà amb el mític Miquel del Roig. Tot plegat configura la proposta musical del Tingladu 2016 que completarà una actuació teatral el dijous 21 de juliol, aquesta vegada amb un espectacle d’Improshow, a banda del 10é Torneig de Botifarra. A més, l’organització tindrà a punt els refrescants globus, la beguda que sempre podeu trobar el Tingladu.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres