Festa Major 2017

Ja es poden presentar les candidatures per ser paborde de la Festa Major de Vilanova

Totes les persones que vulguin optar a organitzar la Festa Major de 2017 podran presentar la candidatura fins al 21 de juny

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-06-2016 10:50 Lectures 3875

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú obre avui dimarts 1 de juny un període de presentació de candidatures per l'elecció dels 7 Pabordes de la Festa Major 2017.

Fruit de la proposta d'organització de la Festa Major, consensuada gràcies al procés participatiu que l'Ajuntament organitzà l'any 2012, tothom qui vulgui (ciutadans i ciutadanes a títol individual o entitats de la ciutat) pot presentar la seva candidatura per esdevenir Paborde de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

El termini de presentació de candidatures és des de l'1 fins al 21 de juny, i es pot fer a través de la Carpeta Ciutadana i/o per l'OAC.

El sistema d'elecció dels 7 pabordes i pabordesses és el següent:

Hi haurà 4 pabordes representants de les entitats i associacions. Qualsevol entitat o associació registrada al Registre d'entitats de la ciutat podrà presentar un candidat a Paborde i tindrà un vot el dia de l'elecció. L'elecció dels 4 pabordes que representaran les entitats va a càrrec de les mateixes entitats. Qualsevol entitat degudament registrada podrà donar el seu vot a la candidatura que desitgi si ho sol·licita a través d'aquest tràmit.

Les entitats que no vulguin presentar candidats també podran assistir a la votació i tindran dret a vot, sempre que hagin omplert el tràmit corresponent. La votació dels Pabordes de les entitats serà dimecres 6 de juliol, a les 20 hores, a la Sala Noble de la Casa Olivella (plaça de la Vila 12, 1r pis).

Els altres 3 pabordes o pabordesses seran representants de la ciutadania. Qualsevol ciutadà major de 18 anys pot presentar la seva candidatura a Paborde. Cal omplir el tràmit corresponent, amb les dades personals i les motivacions per presentar la candidatura. El llistat total de candidats es farà arribar a la Junta de Portaveus, que proposarà els 3 més adients per aquell any en funció del perfil expressat en la fitxa d'inscripció.

Una mateixa persona no es podrà presentar com a paborde d'entitat i com a ciutadà alhora.

El mes de juliol, el Ple Municipal de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ratificarà els pabordes escollits en ambdues votacions. Els set pabordes prendran possessió de la seva responsabilitat en l'acte de Presa de Procuració, que se celebrarà el 6 d'agost, moment en que els Pabordes 2016 cessaran en el seu càrrec. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No