60 anys de pintura

Joaquim Budesca, protagonista de la nova exposició de La Sala

El recorregut de l’exposició es basarà en les quatre etapes del pintor on es podrà veure la seva evolució i una altra etapa a part sobre els altres interessos que ha tingut com el còmic i l’aquarel·la

Marta González Vilanova i la Geltrú 06-07-2016 20:22 Lectures 4294
Joaquim Budesca, protagonista de la nova exposició de La Sala. Marta González

Joaquim Budesca, protagonista de la nova exposició de La Sala. Marta González

Joaquim Budesca, mirant enrere 60 anys de pintura” és la nova exposició del Centre d’Art Contemporani La Sala. Joaquim Budesca, un dels pintors més reconeguts de Vilanova i la Geltrú, va rebre el passat 14 de juny la Medalla de la Ciutat i per acabar de retre homenatge, l’Ajuntament de Vilanova ha cregut oportú organitzar aquesta nova exposició del pintor. “Una persona autodidacta, que va voler dedicar-se a l’art, es va arriscar i va aconseguir el que avui podem veure. Un treball de molts anys amb l’evolució que ha suposat la seva pintura i fa especial il·lusió que a partir d’ara es pugui gaudir d’aquesta exposició” ha afirmat la regidora de Cultura, Teresa Llorens.

L’exposició, que s’inaugurarà el proper 14 de juliol i estarà vigent fins el 30 d’octubre, constarà en diferents seccions que signifiquen les diferents etapes del pintor vilanoví. La comissària de l’exposició, Isabel Coll, ha subratllat la dificultat que hi ha hagut per fer la tria final dins de tota l’obra sencera de Budesca però creu que la gent entendrà l’exposició.

El recorregut de l’exposició constarà en les quatre etapes del pintor on es podrà veure la seva evolució i una altra etapa a part sobre els altres interessos que va tenir com el còmic i l’aquarel·la. La primera és una etapa més realista on es podran observar diferents paisatges però també és la qual “ell intenta ser realista, però no pot. La realitat íntima li pot més que la realitat quotidiana”, segons detalla Coll. En la segona etapa, Budesca no deixa de crear i provar tot tipus de textures i pintures a diferència de la tercera on es podrà observar les sensacions fantàstiques amb les que va treballar el pintor i és la etapa on sorgeixen les seves línies característiques equilibrades però alhora inquietants. Finalment, en la última etapa l’obra de Budesca elimina elements formals i hi ha un nivell de simplificació que arriba fins treballar només el contrast del blanc i el negre.

Per tal de seguir mostrant que l’artista segueix treballant actualment, també es podran veure les dues últimes obres realitzades on deixa el negre i torna al color.

De forma complementària a l’exposició es realitzaran diverses activitats pel públic. La primera activitat serà la visita comentada a càrrec de la comissària Isabel Coll diumenge 17 de juliol a les 12h. Altres dates on es realitzaran aquest tipus de visites seran el 21 d’agost, 25 de setembre i el 23 d’octubre a les 12h a càrrec del personal de La Sala. A part d’aquestes, el 11 d’agost es realitzarà el recital poètic a càrrec de Montserrat Lago “Suite Garcia Lorca – Joaquim Budesca. De la paraula al color” i el 24 de setembre el recital líric “Cançons del mar” a càrrec de Charo Tris.


GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No