Festa Major 2016

El Tingladu ja prepara la seva novena edició al Parc de Baix-a-mar

Després de patir un canvi d’emplaçament a pocs dies de l’esdeveniment, el festival espera mantenir l’ambient especial que s’ha creat en els últims anys amb el públic

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-07-2016 9:23 Lectures 5711
Imatge de la passada edició del Tingladu. Tingladu

Imatge de la passada edició del Tingladu. Tingladu

Sota el lema CULTURA O MORT! els dies 21, 22, 23 i 24 de juliol torna el festival EL TINGLADU organitzat per Can Pistraus com a preludi de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Després de dues festes de presentació de luxe que han sumat 12 bandes diferents i que ha comptat amb la l’actuació de Manu Chao, ara és el torn de la 9a edició d’un dels festivals gratuïts, autogestionats i independents que s’ha convertit en un referent de la música dels Països Catalans. Una aposta que serà possible gràcies al suport de marques que ajuden a microfinançar bona part de l’esdeveniment i a la col·laboració desinteressada de més d’un centenar de voluntaris.

El Festival presenta un cartell de 12 grups musicals, entre els quals destaca BERRI TXARRAK com la primera banda internacional que actuarà a El Tingladu. EL TINGLADU acollirà el dijous dia 21 de juliol el 10è Torneig de botifarra i també oferirà un espectacle teatral d’IMPROSHOW, així com assajos oberts de BORDEGASSOS i FALCONS.

Divendres EL TINGLADU comptarà amb una alineació amb alguns dels noms propis més rellevants dels nostres països: El mallorquí JOAN MIQUEL OLIVER compartirà escenari amb QUIMI PORTET i XARIM ARESTÉ i el conjunt BREMEN, en una nit marcada pel pop-rock creatiu i d’autor més destacat dels Països Catalans.

De cara al dissabte 23 de juliol arribarà una de les novetats del TINGLADU 2016, la inclusió d’una banda internacional, provinent d’Euskal Herria: BERRI TXARRAK. En aquest accent més rocker de dissabte hi col·laboraran els valencians SMOKING SOULS, qui ja van demostrar de què són capaços aquest passat 27 de maig a la Nau del Ferrocarril, i els vilanovins BISCUIT. El dissabte també comptarà amb LA FERA FEROTGE, el nou projecte de l’Àlex Vendrell que interpreta cançons d’Ovidi Montllor.

Diumenge 24 de juliol serà el torn de conèixer la veu aranesa d’ALIDÉ SANS i de donar pas a un altre dels noms propis de la música catalana: ALBERT PLA. L’última nit del TINGLADU 2016 esclatarà de valent amb els BÚHOS i culminarà amb el mític MIQUEL DEL ROIG.

L’entitat cultural i festiva CAN PISTRAUS, organitzadora d’EL TINGLADU, manté l’aposta pel format de Festival Musical gratuït amb artistes destacats de la música popular dels Països Catalans, amb noms reconeguts com JOAN MIQUEL OLIVER, QUIMI PORTET, XARIM ARESTÉ o ALBERT PLA.


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No