Cinema

'Tierra muerta' és el nou curtmetratge del ribetà Gonzalo González

Bàrbara Scuderi Sant Pere de Ribes 19-09-2016 23:23 Lectures 3000
Paz Pardo @pazphotoart

Paz Pardo @pazphotoart

Gonzalo González Undurraga, que entre d’altres treballs ha participat en el darrer llargmetratge de Marc Recha, Un dia perfecte per volar, i es va donar a conèixer com a director amb el seu primer curt, “Cama Rota”, ens parla del seu segon curt.

Era previsible que alguns canvis es produirien. D’ençà que ara fa quasi un any encetava una campanya pel finançament del seu segon treball, avui, el novell director ribetà ens presenta el resultat. Un canvi en la localització, per causes de finançament, ha modificat el títol i part de la contextualització, però Tierra Muerta continua sent un curt de gènere negre amb ingredients de suspens.

Un projecte que ja és una realitat. Que ha estat enregistrat íntegrament en exteriors de Sant Pere de Ribes, que repeteix el blanc i negre i bona part de tot l’equip tècnic.

Ribes és casa meva i té la facilitat de tenir diferents espais. Surto a caminar i sempre acabo trobant una nova inspiració en cada racó”. De fet, els exteriors han estat enregistrats al carreró de la Torreta i al bosc darrera del Castell de Ribes. Dues ubicacions per un curt que té una durada de gairebé set minuts.

Per González Undurraga, ha estat “més difícil que el primer treball, en part per la filmació d’exteriors, que no és senzilla i que comporta tenir present diversos elements i aspectes com la llum, el vent... el dia i la nit, en general les condicions i els recursos; però també perquè el pressupost ha estat més limitat”. Tot i així està satisfet amb el resultat i el treball, que ara està en mans de la productora D-Imagen, arribarà a distribuir-se en festivals i certàmens tant a nivell nacional com internacional.

El repte és a punt de començar, per un jove director que ha volgut comptar amb l’actor Edgar Moreno, actualment interpretant a l’Alcalde Jonàs Ruyra en la sèrie de TV3, La Riera i que ha repetit equip també amb el guionista Tom Reilly.

El curt es va enregistrar durant la darrera primavera i ha quedat enllestit a finals d’estiu, ara fa dues setmanes, per la qual cosa encara sentim bategar el cor mateix del seu director en expressar els agraïments a tothom que ho ha fet possible: des del finançament fins a les col·laboracions i els professionals.

Tierra Muerta és “la narració de la contradicció emocional entre l’obediència i els sentiments”, la delinqüència, la corrupció urbanística, la mort i l’amor, són els ingredients per a un thriller que compta amb la banda sonora obra del músic Alberto S. Anaya, premiat i nominat en diferents festivals pels seus treballs, com ara els Premis Jerry Goldsmith o Watersprite Film Festival de la Universitat de Cambridge.

El curt, és doncs, una invitació a participar en un crim i els dubtes del seu autor. Un encàrrec que ens situa al límit entre el deure i el desig, el correcte i l’impossible. Un viatge per les emocions sota el suspens de qui, com, i quina serà la decisió.

Aviat, es farà una exhibició en premier, però no es presentarà al públic en general fins acabar el seu periple pels certàmens i festivals on s’està presentant.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No