La Serenata de Txaikovski

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca

El conveni de col·laboració dóna continuïtat a la feina de dinamització de la música clàssica

Redacció Vilafranca del Penedès 28-09-2016 11:12 Lectures 1622
L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb La Serenata per a cordes de Txaikovski. El conveni de col·laboració dóna continuïtat a la feina de dinamització de la música clàssica.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha signat avui dimarts un conveni amb l’Orquestra de Cambra del Penedès per treballar conjuntament amb l’Auditori Municipal la dinamització de la música clàssica, el treball conjunt i participatiu amb les escoles de música i la consolidació del públic ja creat.

Aquest conveni dóna continuïtat a la feina que conjuntament l’Auditori i l’OCP van començar l’any 2011 amb la residència i assegura una programació de música estable i de qualitat, a més d’una dinamització del teixit musical de la vila. Així, l’Orquestra de Cambra del Penedès inicia la seva cinquena temporada musical a l’Auditori Municipal.

El repertori per a orquestra de corda simfònica compta amb pocs exemples d’esser considerats obres mestres d’aquest subgènere orquestral. És el cas de les dues obres incloses en aquest primer concert de la temporada, peces de referència d’aquest repertori, dels dos autors que són unànimement considerats els dos compositors russos de referència del segles XIX i XX respectivament: Txaikovski i Stravinski.

La Serenata per a cordes  de Txaikovski és probablement la més cèlebre de totes les peces d’aquest gènere, i una de les més apreciades del seu autor. Una peça que respira tots els elements característics del Txaikovski madur: lirisme, elegància, un sentit únic per la melodia, cites al folklore rus, i, és clar, aquell punt de melangia tan propi del seu llenguatge.

El Concert en re per a cordes de Stravinski, anomenat també “Basel concerto” per haver estat encarregat per l’orquestra d’aquesta ciutat Suïssa, és un dels darrers exemples del Stravinski neoclàssic. Una obra d’una escriptura d’un marcat to sobri, repleta d’enginyosos jocs rítmics i alhora amb un punt líric en el segon moviment.

Al final del concert el celler Mas Comtal oferirà una degustació de  Mas Comtal 20 aniversari Brut Nature Reserva.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No