Combats d’Ordal

Inhumació al cementiri d'Olesa dels soldats morts a la Serra de Riés durant la guerra civil

Fa pocs mesos es va celebrar l'acte d’inhumació de les restes de set víctimes de la Guerra Civil que van morir a la serra de Riés durant els combats del gener de 1939 al cementiri de Subirats

Redacció Olesa de Bonesvalls 03-10-2016 16:19 Lectures 2826
Inhumació al cementiri d'Olesa dels soldats morts a la Serra de Riés durant la guerra civil. Ajt d'Olesa de Bonesvalls

Inhumació al cementiri d'Olesa dels soldats morts a la Serra de Riés durant la guerra civil. Ajt d'Olesa de Bonesvalls

Aquest dissabte es va celebrar al cementiri d'Olesa de Bonesvalls l'acte d'inhumació de les restes dels soldats morts durant la Guerra Civil a la Serra de Riés.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde, Josep Maria Tillo, acompanyat pels regidors de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, a més de representants dels equips de recerca que han participat en la investigació i del Departament d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals de la Generalitat. A més dels parlaments institucionals, es van recitar diversos versos i es va oferir la interpretació al violoncel de diverses peces musicals.

L'acte va finalitzar amb la inhumació de les restes a un nínxol del cementiri d'Olesa amb la inscripció “Morts en defensa de les llibertats en els combats d’Ordal de gener de 1939” i un motiu floral amb els colors de la bandera republicana.

Sota la direcció de la Generalitat de Catalunya, un equip interdisciplinari format per experts de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) -amb la col·laboració de l'Ajuntament de Subirats i de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls, del Centre d'Estudis de Subirats i de l'Institut d'Estudis Penedesencs- va realitzar els treballs de localització, recuperació i anàlisi antropològica de restes humanes de la Guerra Civil a la serra de Riés, entre el 2014 i el 2015. Fa pocs mesos es va celebrar l'acte d’inhumació de les restes de set víctimes de la Guerra Civil que van morir a la serra de Riés durant els combats del gener de 1939 al cementiri de Subirats.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres