Històries d’un poble silenciós

Sitges publicarà una investigació sobre l’assassinat de set joves milicians sitgetans l’any 1936

Es tracta d'un estudi realitzat per l'historiador local Jordi Milà sobre els fets de la matinada de l'11 d'octubre de 1936 al front d'Aragó durant la Guerra Civil

Redacció Sitges 18-10-2016 10:28 Lectures 2919
Sitges publicarà una investigació sobre l’assassinat de set joves milicians sitgetans l’any 1936. Ajuntament de Sitges

Sitges publicarà una investigació sobre l’assassinat de set joves milicians sitgetans l’any 1936. Ajuntament de Sitges

Entitats i partits polítics es van concentrar dissabte davant el monòlit en record de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya l'any 1934 que fou afusellat, en el marc de l'homenatge institucional que ret cada any l'Ajuntament de Sitges en el Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura franquista.

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va expressar que "aquest dia nacional, i aquest acte sitgetà, té en compte l'existència de la pluralitat de memòries, que volem que siguin reconegudes sense ressentiments i de forma constructiva, i també les diverses iniciatives que s'ha posat en marxa per a l'esclariment de la veritat i de la reparació moral i simbòlica de totes les víctimes i supervivents. Tots hi podem contribuir. També des del món municipal”.

Durant el seu discurs, Forns va expressar la seva satisfacció per la col·laboració en la recuperació de la memòria històrica local. "Històries particulars de sitgetans, memòries particulars de molts catalans. Probablement, tots, a casa nostra, tenim històries vinculades a la Guerra Civil i a la repressió franquista", va expressar Forns. Unes paraules a propòsit de la futura publicació municipal "Històries d'un poble silenciós" del historiador sitgetà Jordi Milà, a l'entorn de l'assassinat de set joves milicians sitgetans la matinada de l'11 d'octubre de 1936 al front d'Aragó durant la Guerra Civil.

Durant l'acte institucional, entitats i partits polítics van realitzar l'ofrena davant el monòlit i van cantar 'Els Segadors', himne nacional de Catalunya.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres