Segona Guerra Mundial

El Cardona informalista arriba a La Sala per descobrir aquest moviment d'avantguarda

L'exposició consta d'una trentena de quadres corresponents als anys 1960, 1961 i 1962, en els que Cardona va realitzar una incursió en la tendència anomenada Informalisme

Armand Cardona Torrandell. L'etapa informalista, 1960-1962. EIX

Armand Cardona Torrandell. L'etapa informalista, 1960-1962. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Del 28 d'octubre fins al 8 de gener de 2017, el Centre d'Art Contemporani La Sala acollirà l'exposició "Armand Cardona Torrandell. L'etapa informalista, 1960-1962". La regidora de Cultura, Teresa Llorens, presentava a la premsa aquesta mostra, acompanyada de Xavier Capdet, coordinador de l'exposició, i d'Àlex Cardona, membre de l'Associació Cultural Armand Cardona Torrandell i nebot de l'artista.

L'exposició consta d'una trentena de quadres corresponents als anys 1960, 1961 i 1962, en els que Cardona va realitzar una incursió en la tendència anomenada Informalisme, un moviment d'avantguarda que va aparèixer en el context de la segona Guerra Mundial. L'exposició presenta una selecció d'obres d'aquest període, amb algunes dels períodes immediatament anterior i posterior, on es pot veure com s'introdueix progressivament en l'informalisme i com el va deixant per entrar en una nova figuració, mantenint continuïtat en la seva trajectòria. Una etapa curta però molt fructífera i que va deixar petjada en la seva obra posterior.

Els quadres que s'exhibeixen pertanyen totes a col·leccions de Vilanova, amb una aportació important de la família de l'artista. Cal destacar que per primera vegada algunes d'aquestes obres s'exposen al públic.

La mostra s'acompanya d'un petit catàleg amb textos de Francesc Xavier Puig Rovira, Cesáreo Rodríguez Aguilera, Alexandre Cirici-Pellicer i Sebastià Gasch.

Armand Cardona Torrandell va néixer el 3 de novembre de 1928 a Barcelona. Era el tercer de quatre fills d'una parell de mestres que l'any 1933 van ser destinats a Vilanova i la Geltrú. Una part important de la seva obra és la que va més enllà de la tela, com l'escenografia per a "Ronda de mort a Sinera", el disseny dels vestits del Ball de Diables l'any 1980, o el Mur del Teatre del Círcol Catòlic que s'inaugurà el 1985. Armand Cardona i Torrandell morí el 15 de gener de 1995.

Activitats complementàries

La inauguració i presentació de l'exposició anirà a càrrec de Bernat Puigdollers, crític d'art, i es farà aquest divendres 28 d'octubre a les 19 h.
Diumenge 27 de novembre a les 12 h es farà una visita comentada a l'exposició a càrrec d'Àlex Cardona. També hi haurà visites comentades per a grups i per a grups escolars amb reserva prèvia.

Del 12 al 17 de desembre, a la Biblioteca Armand Cardona, es farà "Graffiti: Mural d'Armand Cardona", una activitat a càrrec del col·lectiu AeroArte, que s'implica en aquest nou mural en el marc del Project G de la Regidoria de Joventut, per cercar murs a la ciutat on es puguin fer obres d'art que perdurin.

L'exposició està organitzada per l'associació Cultural Armand Cardona Torrandell i coordinada per Xavier Capdet. S'inaugura aquest divendres a la sala de les Columnes del Centre d'Art Contemporani LA SALA, on es podrà visitar fins al 8 de gener, de manera gratuïta, de dimarts a dissabte de 18 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local