Nadal 2016

El pessebre de la plaça de la Vila retrà homenatge als Pastorets de Josep M. Folch i Torres

Joan Colomer i Francesc Lastre, de l'Associació Pessebrista, s’ha encarregat de modelar bona part de les imatges de les escenes dels Pastorets que es traslladaran al pessebre

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-12-2016 18:57 Lectures 3466
El pessebre de la plaça de la Vila retrà homenatge als Pastorets de Josep M. Folch i Torres. Associació Pessebrista

El pessebre de la plaça de la Vila retrà homenatge als Pastorets de Josep M. Folch i Torres. Associació Pessebrista

El proper dimarts dia 13 s'inaugurarà el pessebre de la plaça de la Vila i començarà l’activitat pública de l’Associació Pessebrista Vilanova i la Geltrú, alhora que culminen nou mesos de preparació. Enguany s’hi ha volgut fer un homenatge a Josep M. Folch i Torres, en els 100 anys dels seus Pastorets, enllaçant dues tradicions nadalenques tan arrelades a Catalunya, i per tant, a Vilanova i la Geltrú com són el pessebre i Els Pastorets.

Josep M. Folch i Torres és l’autor de ‘Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús’, el text que ha esdevingut el conte teatral nadalenc més popular i, en els darrers anys, l’escollit per l’Escotilló G. T. per a la temporada de Nadal. L’Escotilló i el Círcol Catòlic han donat suport a l’Associació a l’hora de facilitar les imatges i recursos que han permès realitzar el pessebre.

El repte més important, però, han estat les figures. Òbviament, en el fons de figures de l’entitat no n’hi ha massa que es puguin utilitzar per a la representació de l’espectacle teatral, i molt menys a la mida que requereix un pessebre de les dimensions del de la plaça de la Vila. Per tant, la pròpia Associació, a través dels socis Joan Colomer i Francesc Lastre, s’ha encarregat de modelar bona part de les imatges de les escenes dels Pastorets que es traslladaran al pessebre. El treball de coordinació i confecció del pessebre ha recaigut aquest any en Sergi Batlle, amb el suport d’altres socis.

Per a la realització dels decorats, també s’ha demanat la col·laboració de diferents artistes de la ciutat: Jaume Brichfeus i Lluís Amaré, socis de l’entitat, han realitzat part dels decorats, com també les artistes Rosa Pastor, M. Victòria Canyelles i Rosa Altés.  Finalment, Joan Ignasi, Txatxi, Gómez, ha muntat un breu video explicatiu del pessebre amb el making of dels pessebres.

A la inauguració, a més de les nadales tradicionals, es cantarà alguna de les cançons més populars dels Pastorets, amb la col·laboració de la coral L’Estrop del Círcol Catòlic.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No