Nadal 2016

El tió més gran de l'Alt Penedès pesa set tones i medeix deu metres de llargada

Esther Olmos i el seu marit són els encarregats de fer realitat cada Nadal des de fa sis anys aquest tió gegantí entre Vilafranca i La Múnia

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 22-12-2016 9:23 Lectures 4047
El tió més gran de l'Alt Penedès pesa set tones i medeix deu metres de llargada. Ramon Filella

El tió més gran de l'Alt Penedès pesa set tones i medeix deu metres de llargada. Ramon Filella

Els conductors que circulen aquest Nadal per la carretera que uneix Vilafranca del Penedès i La Múnia tenen l'oportunitat de veure a l'alçada de l'encreuament amb un dels trencalls que comunica amb Santa Margarida i Els Monjos el tió de Nadal més gran de la comarca de l'Alt Penedès. Construit a base de troncs de gran tonatge, el tió es visible des de centenars de metres de distància i, gairebé sense voler-ho, s' ha convertit en un atractiu turístic.

Els responsables de la creació són els propietaris d'una empresa de serveis forestals que té en aquest punt de la carretera B-212 una de le seves seus. Esther Olmos i el seu marit són els encarregats de fer realitat cada Nadal des de fa sis anys aquest tió gegantí. Olmos explica que el tronc “té un pes de set tones i medeix deu metres. Per a instal.lar-ho va fer falta un dia sencer de feina i vàrem haver d'utilitzar una grua”.

En aquests sis anys, el tió s'ha convertit ja en un clàssic i tal i com explica Esther Olmos “tenim nens i nenes que vénen cada any amb els seus pares per veure'l. Estem notant que molta gent espera el nostre tió que sempre muntem als voltants del dia 8 de desembre”. Aquest Nadal, però, el tió és més gran que mai i bé es podria dir que es tracta d'una estructura única. En aquest sentit, Olmos assenyala que “és veritat que enguany hem engrandit encara més el disseny i ens ha quedat un tió molt espectacular i visible”.

Ulls reflectants

El nivell de detall i de treball de la creació és tal que, fins i tot, la boca i els ulls estan fets amb un material reflectant que fa possible veure el dibuix de la cara enmig de la foscor de la nit. De la mateixa manera, la gran barretina i la roba que coronen el tronc estan elaborats de manera artesanal per la mateixa Esther Olmos que hi ha dedicat un munt d'hores de feina.

El tió, a més, compleix la seva preceptiva feina i els seus propietaris el fan cagar el dia que toca. Tot plegat converteix la peça de la carretera de La Múnia en un element distintiu de l'Alt Penedès i una forma afegida de promocionar la comarca més enllà de les seves fronteres.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No