Museus de Sitges

El Sitgescola incorpora la ‘Ruta Ramon Casas’ a la seva programació permanent

Els Museus de Sitges ofereixen visites guiades, tallers i activitats per a centres educatius de qualsevol edat

Redacció Sitges 25-01-2017 11:58 Lectures 2832
El Sitgescola incorpora la ‘Ruta Ramon Casas’ a la seva programació permanent. Museus de Sitges

El Sitgescola incorpora la ‘Ruta Ramon Casas’ a la seva programació permanent. Museus de Sitges

La Ruta Ramon Casas s’inclou per primera vegada, des d’aquest mes de gener, dins el ventall divulgatiu que ofereix el Sitgescola, el programa didàctic elaborat pel Departament d’Educació dels Museus de Sitges. La commemoració del 150è aniversari del naixement de l’artista modernista, amb Sitges com a seu de l’exposició central, ha impulsat la recuperació d’aquest itinerari guiat, que ja s’havia posat en marxa durant la darrera edició del Sitgestiu Cultural i que centra el seu recorregut en una trentena d’obres del Museu del Cau Ferrat i del Museu de Maricel.

La Ruta Ramon Casas s’afegeix a les fins ara existents de Santiago Rusiñol i el seu temps, Els tresors artístics de Maricel, El somni americà, L’església del baluard i Art contemporani. Cadascuna d’elles està dedicada a un museu o espai del patrimoni sitgetà i complementada amb tallers i activitats aptes per a totes les edats.

Paral·lelament als itineraris guiats inclosos en el programa educatiu del Sitgescola, els Museus de Sitges també ofereixen visites guiades sobre les diferents exposicions que acullen especialment adaptades per a centres educatius. Bon exemple d’això és la mostra Ramon Casas, la modernitat anhelada, que ja ha rebut la visita d’un total de 332 alumnes procedents d’escoles, instituts i universitats diferents. A més, ja hi ha 300 estudiants més d’uns altres nou centres educatius que han reservat la seva assistència.

La commemoració de l’Any Ramon Casas també es deixa notar en la programació dels tallers plàstics dels Museus de Sitges. Els tallers escolars, coorganitzats amb l’Escola Pia de Sitges i oberts als alumnes de qualsevol centre, dediquen vuit sessions al llarg del curs a mostrar el traçat artístic de Casas. I els tallers infantils, com el que es va fer la carta per lliurar als Reis d’Orient, també s’inspiraran excepcionalment durant aquest curs en un dels grans referent artístics del modernisme català.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament