Festa Major 2017

L'Encesa Ball de Diables de Ribes de Cristian López guanya el concurs Objectiu Sabre

L’exposició de totes les fotografies que han participat es podrà visitar fins al 25 de març

Redacció Sant Pere de Ribes 07-03-2017 11:07 Lectures 3309
“Encesa Ball de Diables de Ribes” de l’autor Cristian López Ferré. Cristian López Ferré

“Encesa Ball de Diables de Ribes” de l’autor Cristian López Ferré. Cristian López Ferré

L’obra “Encesa Ball de Diables de Ribes” de l’autor Cristian López Ferré ha estat la guanyadora de la XII edició del concurs Objectiu Sabre que es convoca cada any per la Festa Major de Sant Pau. El jurat l’ha seleccionada com la millor fotografia pel seu punt de vista arriscat i el treball de llum i color. El lliurament de premis es va celebrar el passat 22 de febrer a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, on fins a el 25 de març es podrà visitar l’exposició de totes les fotografies que han participat.

El veredicte també va premiar dos finalistes; el primer accèssit se’l va endur la Clàudia Suret Verdejo per l’obra titulada “Fotografia 1”, una imatge en blanc i negre amb vinyes en primer pla i l’església al fons, destacada pel jurat per la seva capacitat de transmetre els missatges amb subtilesa. El segon accèssit va anar a parar a la instantània “Música de Festa” d’en Francesc Juan Alcázar. En aquest cas, la fotografia mostra un primer pla d’unes mans tocant la gralla i ha estat valorada per la seva senzillesa i, alhora, capacitat de transmetre l’essència de la festa major.

Aquest any s’han presentat al concurs un total de 55 fotografies, deu més que l’anterior. Pel que fa als premis, els accèssits s’han endut 75 euros cadascun i el guanyador 150 euros, més la possibilitat de fer una exposició fotogràfica a la Bilboteca Manuel de Pedrolo.

En aquesta ocasió el jurat ha estat compost pel fotògraf Joan Ars; per la guanyadora de l’edició anterior, Norberta Muniategui; i pel representant de la Comissió de Balls Populars, Gerard Coll. A l’acte de lliurament de premis també va assistir el regidor de Cultura Josep Moya, que va explicar que aquest any s’han adquirit uns nous plafons per tal que les fotografies llueixin millor. 

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No