Música

Antonio Ramírez y Los Flamencorros, essència i fusió

La formació del guitarrista i compositor flamenc Antonio Ramírez arrenca la temporada, amb un projecte consolidat que aplega músics de tota la comarca

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 16-03-2017 16:42 Lectures 431
Antonio Ramírez y Los Flamencorros. Eix

Antonio Ramírez y Los Flamencorros. Eix

L’Antonio i la Mari, formen una parella perfecte, “ella és l’essència del nostre projecte”, comenta un Antonio Ramírez amb admiració per la cantant i balladora.

La carrera de Ramírez va començar a la seva Sevilla natal. Ja de ben jove el flamenc comença a ser el niu sonor, de la seva creativitat i interpretació. Un bon dia, amb la guitarra a l’esquena, es traslladen cap a les Illes Balears i d’allí a Barcelona, guanyant-se la vida amb la música, amb actuacions en festes i fires.

Aleshores coneix diferents músics i entra a formar part d’Ojos de Brujo, amb qui fa les gires dels dos primers treballs discogràfics, fins que amb Juan Lu Leprevost, amb qui continua col·laborant, passa a formar part de Calima, ara fa deu anys.

Volia començar un projecte més personal, amb les meves composicions i així neixen Los Flamencorros”. Una formació de flamenc que manté l’essència del cante jondo amb una perfecte fusió amb altres estils i ritmes, des del reggae al funk. La base de la formació són Antonio Ramírez, guitarra i veu, Chus Tovalo a la percussió i Mari Gutiérrez, veu, palmes i ball, però el projecte va més enllà, amb la participació d’altres músics de la comarca, a la guitarra i als vents, a més d’altres col·laboracions.

En aquest sentit, la banda acaba d’enregistrar cinc nous temes, inèdits, que aviat es podran escoltar, tant on line com en directe. Es tracta d’una gravació on es mostren diferents ritmes i unes composicions pròpies d’un flamenc costumista, on l’amor, els paisatges i les relacions humanes es combinen amb un so autèntic i vibrant, capaç d’emocionar o de fer ballar a tothom al ritme d’una soleá o una rumba.

Des de la capital del Garraf, Antonio Ramírez y Los Flamencorros, sovint actuen en diferents locals, en concerts de més petit o més gran format i això els ha valgut un públic fidel, que fins i tot els acompanya en les seves gires per França i actuacions en altres ciutats i pobles del país.

A través de les xarxes socials es pot seguir la seva agenda de concerts, properament a Sitges i Barcelona, en trio o amb la banda sencera, en diferents formats segons l’oportunitat, però sempre vibrants i amb un repertori que abraça diferents pals, també en funció de l’actuació, però sempre fidels a l’ampli ventall dels seus temes i algunes versions, que provoquen entre el públic totes les emocions possibles.

Tot un privilegi per la comarca, gaudir del mestre Antonio Ramírez y Los Flamencorros, que ens han regalat per Eix Diari, en directe, un dels darrers temes de composició pròpia, amb el que ens hem acomiadat ballant.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No