Monument a l'11 de Setembre

Mor el pintor i escultor cubellenc Anselm Cabús

Vinculat a la vila des dels anys 70, és autor de l’escultura de la pl. de Santa Maria i coautor del llibre guanyador de la beca d’investigació local 2012

Redacció Cubelles 16-03-2017 14:47 Lectures 3491
Anselm Cabús. Ajuntament de Cubelles

Anselm Cabús. Ajuntament de Cubelles

L’Ajuntament de Cubelles se suma a les mostres de condol pel decés del pintor i escultor Anselm Cabús, traspassat dimecres 15 de març als 64 anys d’edat. Cabús va néixer a Barcelona però a principis dels anys 70 ja visitava regularment Cubelles. Format en Belles Arts a l’Escola Superior Sant Jordi de Barcelona, va iniciar ben aviat la seva trajectòria artística i va ser seleccionat en el concurs de pintura jove de la Sala Parés de Barcelona amb tan sols setze anys.

Al llarg de la seva carrera va presentar exposicions a Barcelona, Sitges, A Coruña... tot i que ell mateix afirmava que la primera mostra “va ser a Cubelles, titulada Noves expressions” en la que va vendre el seu primer quadre, un castell de Cubelles. Cabús va destacar pel domini de la pintura ràpida, guanyant diversos premis d’aquesta modalitat a Osca, Lleida, Girona, Vilanova i la Geltrú, entre d’altres.

Vinculat a Cubelles des dels anys 70, va alternar la seva estança amb la localitat de Serradell (Lleida) durant els anys 80. Ja definitivament assentat a Cubelles, va ser impulsor dels Seminaris Internacionals d’Estiu i de SincroArt, un taller-estudi on s’oferien cursos de pintura i escultura, entre més.

Com a escultor, Anselm Cabús té obres repartides pel territori català. A Cubelles destaca l’escultura El geni i la força bruta (2001) que presideix la plaça de Santa Maria i als peus de la qual es fa l’ofrena floral cada Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. El 2007 inaugura la seva escultura Raiers a La Pobla de Segur-Claverol (Lleida) i el 2010 Aiguadora a Tavascan (Lleida).

Juntament amb Manolo Millán, Anselm Cabús és coautor del llibre guanyador de la beca d’investigació local 2012 de l’Ajuntament de Cubelles, dedicat a Joan Boscà. També va ser col·laborador de Ràdio Cubelles i autor del disseny de la samarreta de l’emissora municipal de l’any 2013.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No