Museus de Sitges

El Museu de Maricel reobrirà el dia 1 i suma onze obres a la seva col·lecció permanent

Entre les peces incorporades hi ha olis de Joaquim de Miró, Arcadi Mas i Fondevila i Joaquim Sunyer, a més d’obres de la col·lecció del Dr. Pérez-Rosales i mobiliari de Can Falç

El Museu de Maricel reobrirà el dia 1 i suma onze obres a la seva col·lecció permanent. Museus de Sitges

El Museu de Maricel reobrirà el dia 1 i suma onze obres a la seva col·lecció permanent. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Museu de Maricel tornarà a obrir dissabte 1 d’abril, després de l’exitosa exposició de Ramon Casas. Ho farà amb la incorporació d’onze peces a la seva col·lecció permanent, algunes procedents dels seus fons i altres recentment arribades als Museus de Sitges per adquisicions o cessions. La col·lecció permanent del Museu de Maricel està formada per 270 obres.

Els tècnics del Consorci del Patrimoni de Sitges enllesteixen aquests dies el muntatge de les sales del Museu de Maricel. El 20 de febrer, l’endemà mateix de tancar l’exposició Ramon Casas, la modernitat anhelada, van començar els treballs de reorganització de les sales, sota la coordinació del cap de Col·leccions de Museus de Sitges, Ignasi Domènech. Només dues setmanes després, la mostra de Casas s’inaugurava al CaixaForum de Madrid, on hi serà fins l’11 de juny, després d’haver rebut a Sitges més de 38.000 visitants.

Per presentar Casas en tota la seva dimensió, Museus de Sitges va buidar tres plantes del Museu de Maricel. Ara, amb la reobertura, les obres tornen al seu lloc i el Museu de Maricel i el Cau Ferrat recuperen la normalitat expositiva. Aprofitant la reobertura, Museus de Sitges incorpora onze obres, que permeten enriquir el fons expositiu. Es tracta de cinc peces de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales, dues que procedeixen de Can Falç –incorporat al sistema d’espais gestionats pel Consorci i actualment en procés de remodelació–, dues cessions en dipòsit (una del Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’altra de la Generalitat de Catalunya) i dues noves adquisicions de Museus de Sitges, que s’han incorporat al fons de Maricel.

Aquestes dues noves adquisicions són un oli de Joaquim de Miró (Carrer d’en Bosch, cap al 1880) i un d’Arcadi Mas i Fondevila (Dones a la platja, cap a 1888). La seva entrada als fons del Museu de Maricel permeten ampliar la col·lecció d’Art de la Vila de Sitges, amb dues obres més d’artistes de l’Escola Luminista.

Les dues peces en dipòsit són de Joaquim Sunyer (L’oriol, 1911, del MNAC) i l’escultura de Pere Jou Nu amb les mans alçades, del 1942, del fons de la Generalitat. Les cinc obres de la col·lecció Pérez-Rosales que s’incorporen a la col·lecció permanent són dos olis de Pedro Onofre Cotto (que van protagonitzar la Peça del Mes de desembre), dues aquarel·les anònimes italianes de començament del XIX i una escultura d’Apel·les Fenosa (c. 1925).

La nova fotografia del Museu de Maricel també incorpora dos mobles procedents de Can Falç són un bressol de fusta de pi xapada amb fullola d’arrel de caoba (de finals del segle XVIII i començament del XIX) i un lligador de fusta del tercer quart del segle XVIII.

Dues d’aquestes onze obres que se sumen al Museu de Maricel hi entraran visibles en les properes setmanes, un cop culminin els treballs de restauració que s’estan duent a terme.

Paral·lelament a la reobertura del Museu de Maricel, Can Rocamora –la sala d’exposicions integrada en el conjunt museístic de Maricel i el Cau Ferrat– inaugura una exposició dedicada a Emerencià Roig i Raventós (Sitges, 1881 – Barcelona, 1935), formada per maquetes de velers, olis, dibuixos, llibres i publicacions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local