Teatre Poliorama

Sergi López torna a Barcelona amb una doble temporada de ‘Non Solum’ i 30/40 Livingstone’

El Teatre Poliorama acull durant 9 setmanes la representació alternada dels dos muntatges de l’actor i Jorge Picó

ACN/ Pau Cortina Vilanova i la Geltrú 24-03-2017 19:47 Lectures 4530
Sergi López, flanquejat per Jorge Picó i Joan Lluís Bozzo (Teatre Poliorama), aquest divendres 24 de març. ACN

Sergi López, flanquejat per Jorge Picó i Joan Lluís Bozzo (Teatre Poliorama), aquest divendres 24 de març. ACN

El celebrat i recordat monòleg de Sergi López ‘Non Solum’ (2005) tornarà a l’escenari del Teatre Poliorama, on es va poder veure per darrera vegada a Barcelona ara fa set anys. I ho farà amb una llarga temporada de 28 funcions, en un retorn que serà compartit amb la seva obra “germana”, ‘30/40 Livingstone’, creada també pel tàndem López/Jorge Picó l’any 2009. Durant 9 setmanes les dues obres s’aniran alternant, cada quinze dies, a l’escenari del teatre de la Rambla. És la primera vegada que l’actor presenta els dos muntatges alhora i això “té molt potencial”, ha considerat López aquest divendres, perquè “un espectacle ressona en l’altre”. Les funcions al Poliorama comencen el proper 29 de març i acabaran el 28 de maig.

Sergi López i Jorge Picó han anunciat aquest divendres el retorn dels muntatges ‘Non Solum’ (2005) i ‘Livingstone 30/40’ (2009), simultàniament, a Barcelona. El Teatre Poliorama ha convidat l’actor vilanoví a repetir amb l’espectacle que ja va representar aquí l’any 2010, que és l’última vegada que el celebrat monòleg s’ha vist a Barcelona.

En representació del teatre, Joan Lluís Bozzo ha manifestat que estan convençuts de la vigència de ‘Non Solum’, “una obra que no et canses de veure”, segons ha confessat.

La novetat és que el retorn de López al Poliorama es complementa amb la representació de ‘Livingstone 30/40’, igualment creada per l’actor i Jorge Picó uns anys més tard, i que si bé es va representar l’any 2012 al Teatre Lliure, “s’ha vist menys” a la ciutat, ha expressat, i sobretot, és menys recordada.

“És bastant especial poder fer les dues obres alhora”, ha valorat López aquest divendres, entenent que malgrat les diferències, són una mica “germanes” i “ressonen” l’una en l’altra. Són dues formes de parlar d’allò que els preocupa a través de l’humor, ha resumit Jorge Picó. Formalment, ‘Non Solum’ és un monòleg convencional, mentre que ‘30/40 Livingstone’ recorre a un segon personatge –un animal- que fa de contrapunt en alguns moments. Però les dues comparteixen una noció de teatre “essencial”, que se situa en un lloc “un punt absurd i oníric, un espai intel·lectual curiós”, afegeix López.

Picó i López van entendre que tenia sentit representar les dues obres alternativament, començant per ‘Non Solum’ com a reclam. “No podia ser un dia sí, un dia no, però sí començar per una –dues setmanes- i així dur el públic fins a una altra cosa, que no és el ‘Non Solum’ però sí el seu ‘germà’, i fer que un espectacle pugui ressonar en l’altre”, ha argumentat l’actor.

Des de la seva estrena les dues obres han fet 290 funcions (‘Non Solum’) i més de 200 (‘30/40 Livingstone’) respectivament. Sergi López ha explicat avui que després dels primers anys de gran ressò de ‘Non Solum’, hi va haver una època en què va pensar que ja havia passat a millor vida. Però lluny d’això, l’obra va viure una segona joventut l’any 2010, i sembla que ara li arriba “una tercera”, ha assumit.

Després de molts anys passejant aquestes dues obres, el tàndem López/Picó estan començant a preparar un nou muntatge. Hores d’ara tot són idees i sembla encara llunyà el dia de la seva estrena.

El que sí han pogut avançar avui és que volen evolucionar una mica l’estil dels dos muntatges anteriors, segons Picó, combinant la força escènica de López amb més treball textual. El diàleg com a base de la democràcia i el món del futbol és l’insòlit còctel de conceptes que podria contenir l’obra, han apuntat entre rialles.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No