Flash

L'EMIT s'incorpora de ple a l'Escola Municipal de Música de Vilanova el proper 1 d'octubre

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.


L'escola d'instruments tradicionals (EMIT) s'incorpora de ple al ritme docent de l'Escola Municipal de Música de Vilanova el proper 1 d'octubre. El consell escolar del centre va aprovar l'any passat un nou pla d'estudis per tal de tenir una oferta educativa més flexible, que inclogui la incorporació de l'ensenyament d'aquests instruments tradicionals. Les classes de gralla o sac de gemecs començaran excepcionalment aquest any l'1 d'octubre i seran impartides pels mateixos professors de l'EMIT. De fet, l'any passat ja s'impartien les classes a l'edifici de l'escola de música Mestre Montserrat, però aquest any els alumnes i professors quedaran integrats plenament al centre: s'implicaran en el claustre escolar, seguiran el mateix calendari de classes i d'exàmens, participaran dels concerts de fi de curs.
L'EMIT es va crear l'any 1997 des de l'Agrupació de Balls Populars amb l'objectiu d'omplir el buit que hi havia a la ciutat. Les primeres classes es van centrar en les gralles i més tard es van anar incorporant altres instruments com el timbal, el flabiolí i el sac de gemecs. La novetat de l'any passat va ser la recuperació del violí tradicional.
L'escola d'instruments tradicionals oferta un total de 50 places adreçades únicament a majors de 12 anys, però encara disposa de places lliures per començar el nou curs (en el nivell d'iniciació als instruments).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local