Setmana Santa 2017

Tot a punt pels actes centrals de la Setmana Santa a Sitges

Divendres se celebrarà la tradicional Processó del Silenci, integrada pels diferents passos de Setmana Santa, i dissabte arribarà el torn a les cantades de les Caramelles

Redacció Sitges 13-04-2017 9:48 Lectures 1664
Cantades de les Caramelles a Sitges. Ajuntament de Sitges

Cantades de les Caramelles a Sitges. Ajuntament de Sitges

Després de la benedicció de rams, palmes i palmons, la programació de Setmana Santa a Sitges continua aquest dijous Sant amb la recepció dels Sant Olis i l’exposició dels Passos, a les onze del matí, a l’església parroquial. Els actes litúrgics tornen amb la Missa de la Cena del Senyor, a les set de la tarda, a l’església parroquial i, una hora més tard, a l’església de Sant Joan.

Divendres Sant, a les vuit del matí, s’iniciarà un Via Crucis fins a l’església de Sant Joan. A les onze del matí hi haurà l’ofici de Lectura i Laudes, que es tornarà a repetir el Dissabte Sant a la mateixa hora. A les sis de la tarda, tindrà lloc la celebració de la Mort del Senyor, tant a l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla com a l’església de Sant Joan.

A la nit arribarà un dels actes centrals de la programació amb la Processó del Silenci de Setmana Santa, que sortirà del Baluard i continuarà per, Mirador Miquel Utrillo, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard. 

A la Processó participaran les confraries i els misteris que donen forma al seguici processional. Disposats en ordre cronològic dels fets que conformen la passió i mort de Jesucrist, cadascun dels vuit misteris estaran acompanyats pels corresponents confrares, pendonista, cordonistes i feligresos. La processó la tancaran les autoritats eclesiàstiques de la vila i la banda. Els misteris que integren la Processó de Divendres Sant van ser construïts després de la guerra civil, amb la voluntat de recuperar part dels que havien desaparegut durant el conflicte bèl·lic. Les primeres referències documentals dels misteris de Setmana Santa a la vila es remunten a principis del segle XVIII.

Dissabte 15 d’abril, a dos quarts d’onze de la nit, Vetlla Pasqual a l’església parroquial. Un cop finalitzi, cap a la mitjanit, a l’interior de l’església hi haurà cantada de les tres colles de Caramelles, Prado, Retiro i Sitgetanes, que actuaran a les onze de la nit a la plaça de l’Ajuntament.

Les Misses de Diumenge de Pasqua seran a les nou i les onze del matí, les dotze del migdia i a dos quarts de vuit del vespre, a l’església parroquial; a les 11 hores a l’església de Sant Joan; a dos quarts de dotze del matí, a l’Escola Pia, i a les deu del matí, a l’Hospital.

Dilluns de Pasqua, a les 11 hores al Santuari de la Mare de Déu del Vinyet s’oficiarà una Missa amb cant dels Goigs i Caramelles. Durant tot el dia, es podrà veure a les tres colles de Caramelles cantant a peu dels balcons el seu ampli repertori. Dos indrets on es podran veure les cantades de les Caramelles seran l’Hospital Sant Joan Baptista, a partir de les 16’30 hores, i davant del Palau del Rei Moro, a partir de les 19 hores. Les Caramelles d’enguany, homenatgen a Josep Manuel Soler, de L’Eco de Sitges, traspassat l’any 2016 i considerat un destacat lletrista de les caramelles.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres