Història de l'àngel

Albinyana commemora un quart de segle del nou àngel del campanar

El campanar de l'església albinyanenca té un àngel des de 1866, quan es van acabar les obres d'engrandiment i transformació del temple parroquial

Redacció Albinyana 19-04-2017 18:49 Lectures 1157

Arxivat a:

Albinyana commemora un quart de segle del nou àngel del campanar. Ajuntament d'Albinyana

Albinyana commemora un quart de segle del nou àngel del campanar. Ajuntament d'Albinyana

Albinyana viurà el darrer cap de setmana d'abril la festa de commemoració dels 25 anys de la col·locació del nou Àngel al campanar de l'església local.

Els actes es concentraran majoritàriament el diumenge 30 d'abril quan hi haurà al matí la inauguració d'una exposició sobre el procés de renovació de la figura  fa 25 anys. Al migdia és farà un dinar de celebració on hi han confirmat l'assistència l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol els antics rectors del municipi i els preveres de l'arxiprestat. En acabar el dinar és projectarà un vídeo documental sobre la baixada del vell àngel i la col·locació del nou al campanar. A 2/4 de 7 de la tarda hi ha prevista una Eucaristia, presidida pel senyor arquebisbe. Dilluns, 1 de maig, es podrà visitar l'exposició i es tornarà a projectar el documental.

Els actes, que tenen el patrocini de l'Ajuntament d'Albinyana i la Diputació de Tarragona, estan organitzats per la mateixa Comissió que va preparar les activitats que fa vint-i-cinc anys van servir per recollir diners a fi de renovar la figura. Una de les iniciatives van ser les representacions de “Pàgines de Passió” que, des de 1990,  s'han convertit en un signe d'identitat del poble.

Història de l'àngel

El campanar de l'església albinyanenca té un àngel des de 1866, quan es van acabar les obres d'engrandiment  i transformació del temple parroquial. Per acabar els treballs,  es va coronar el campanar amb un cupulí i la figura d'un àngel.

Aquell primer àngel va aguantar fins l'any 1989, quan el pas del temps va deteriorar-lo  fins a caure-li el peu que té aixecat. El 19 d'abril de 1990 es baixà la vella figura a fi de fer-ne un motlle i reproduir-la. L'impulsor de la renovació va ser mossèn Jordi Figueras, rector d'Albinyana en aquell temps.

El nou àngel el realitzà l'escultor reusenc, Ramon Ferran, i es va fondre a la Foneria Ginfer de la mateixa capital del Baix Camp.

L'àngel actual és de bronze, pesa 140 quilos i  fa 1,90 metres d'alçada.  Es va enlairar al campanar, amb una grua, el 16 d'abril de 1992, el Dijous Sant. Ara ha fet just 25 anys.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No