Pintura

La vida, la intensitat i la pinzellada de l’equilibri, en la nova exposició de M.D. Rubió

Rubió inaugura avui dissabte 6 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, una nova exposició, a la Sala Àgora 3 de Sitges

Bàrbara Scuderi Sitges 06-05-2017 10:06 Lectures 2293

Arxivat a:

La Sala Àgora 3 de Sitges acull a partir d'avui i fins el 3 de juny, la nova exposició de Maria Dolores Rubió, Maloles, que torna a la que és la seva segona llar. En aquesta ocasió, la pintora de les llums i de l’harmonia cromàtica, ens permet fer un viatge íntim, a partir de diferents racons del món, que al mateix temps són petits racons quotidians.

Una finestra oberta o una porta obrint-se, conflueixen en un paisatge oriental, un record mexicà o una sala d’estar on la vida no passa de llarg. L’artista ha anat evolucionant. En la seva obra i també en una evolució personal, que l’ha allunyat del paisatge natural, de la creació a cel obert, per endinsar-se en una particular intimitat oberta al món.

L’exposició, ‘Puertas y ventanas’, és precisament aquesta mirada a l’exterior, des de dins. Des de diferents perspectives, però sempre des de la intimitat d’uns murs on el color i la llum determinen la vivacitat i la intensitat de cada pinzellada. Per Rubió, l’experiència esdevé una obra d’art, “però no sempre sé perquè pinto”. De vegades és un atzar particularment atractiu, en altres ocasions una imatge suggeridora o pot ser un record.

Més de quaranta anys han passat des de la primera de les seves exposicions. Era l’any 1973 i una jove Rubió de vint anys, inaugurava el seu periple artístic, des de l’impressionisme a la figuració. Un recorregut que ha desenvolupat amb un estil propi, un acurat llenguatge del color, i un equilibri en els contrasts. La seva obra, que ha estat sempre present en diferents galeries i sales arreu del món, ha permès descobrir paisatges “que sempre havia pintat a l’exterior”, fins que “un dia descobreixes que el paisatge ha canviat, que està abandonat i ja no és el mateix”.

Ella és vida, ella és color i equilibri. Ella és la mà i les sensacions. Ella conjuga les formes i les recrea, unes vegades fidel a la seva mirada, altres, en canvi, fidel a la seva imaginació. “M’agrada recrear els espais, quan pinto un detall, potser no és fidedigne però és fruit d’un moment”, confessa.

A partir de demà, doncs, una visita obligada a la Sala Àgora, ens permetrà un nou retrobament amb l’obra de Rubió, que serà un retrobament plàcid, alegre, lluminós, viu. Tot un obsequi al plaer de la observació i de la interacció, fruit del joc intens que cada obra, amb el seu format i la seva perspectiva, ens regalen.

Avui, avançant-nos a la inauguració, EIX DIARI ha pogut visitar l’exposició al costat de Rubió, un altre obsequi que es desvetlla sol.

M.D. Rubió. Eix
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No