Auditori de Vilafranca

Maika Makovski amb el Quartet Brossa arriba aquest diumenge a Vilafranca

Compositora, guitarrista, pianista, cantant, actriu i artista disciplinar Makovski està nominada als premis Max i acaba de guanyar el Premi Teresa Rebull

Redacció Vilafranca del Penedès 18-05-2017 10:34 Lectures 1152
Maika Makovski. EIX

Maika Makovski. EIX

Aquest diumenge 21 de maig, a les 7 de la tarda, continua la programació de música a l’Auditori de Vilafranca amb Maika Makovski + Brossa Quartet de Corda.

La compositora, guitarrista, pianista,cantant, actriu i artista multidisciplinar Maika Makovski és una mallorquina d’arrels macedònies i andaluses.  Va començar a escriure cançons i actuar en directe des de molt jove i després de viatjar per diversos països es va establir a Barcelona on va gravar el seu primer àlbum “Kradiaw” (2005).

El seu afany de coneixement la va portar a Nova York on va madurar a l’escena alternativa fins a donar forma a “Kraj so Koferot (2007). Però no va ser fins  “Maika Makovski” (2010) quan les seves cançons van obtenir difusió internacional gràcies a la producció de John Parish, estret col·laborador de PJ Harvey.

Els seus següents àlbums van ser “Desaparecer” -banda sonora d’un espectacle teatral de Calixto Bieito-  i “Thank You For The Boots”, sempre amb cançons en anglès encara que passant de les atmosferes denses i ombrívoles a formes més lluminoses.

A l’Auditori de Vilafranca, Makovksi ens presentarà Chinook Wind (Warner, 2016), el seu nou treball.  Una producció molt nua, crua, on predominen els arranjaments de corda i metalls que abriguen la seva veu, intepretant cançons que va compondre a la tornada del viatge a Macedònia.

Els seus múltiples viatges i residències a diferents països, la seva capacitat intuïtiva i exuberant personalitat i les associacions amb diferents branques de l’art li permeten crear obres complexes i autèntiques, capaces d’emocionar amb l’imponent poder de les seves cançons, l’única i veritable clau per comprendre la puixança de la seva feina.

Amb Chinook Wind inicia una associació inèdita amb els Brossa Quartet de Corda i acompanyada també de la trompa de Pau Valls i la bateria de Pep Mula el concert en directe resulta espectacular, amb una força i energia que trenca barreres.

Maika Makovski és finalista als Premis Max 2017 en la categoria de millor composició musical per "Només són dones" i acaba de guanyar el premi Teresa Rebull convocat per la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No