Museu Víctor Balaguer

L'exposició vilanovina de la mirada de Joaquim Molas arriba al Palau Robert de Barcelona

L'exposició 'Enemic de gàbies' prové d''Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes' és la mostra que es va fer al Museu Balaguer com a acte de reconeixement i reivindicació de la seva figura

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-05-2017 9:20 Lectures 1020

Dilluns s'inaugura la mostra “Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes”, que es podrà visitar del 23 de maig al 27 d'agost, a la Sala 4 de Palau Robert de Barcelona.

Es tracta d'una adaptació i ampliació, amb voluntat divulgativa, de la mostra “Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes”, que es va presentar a finals del 2016 a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de VNG, on Joaquim Molas va deixar el seu llegat, coincidint amb el primer aniversari de la mort del professor.

La mostra està dedicada a la mirada de l'escriptor i crític Joaquim Molas sobre les avantguardes catalanes en els moviments artístics i literaris del segle XX, a partir dels materials del fons d'aquest professor, historiador, crític i impulsor d'activitats editorials.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, inaugurarà l'exposició dilluns 22 de maig, a les 19 h, en un acte on intervindran el director general de Difusió, Ignasi Genovès; els comissaris de la mostra Enric Bou i Jordi Cerdà; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens; i el germà de Joaquim Molas i polític, Isidre Molas.

La mostra està organitzada per la Generalitat de Catalunya, l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer i l'Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i comissariada pels professors Enric Bou (Università Ca' Foscari Venezia) i Jordi Cerdà Subirachs (Universitat Autònoma de Barcelona).

L'exposició dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l'estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social. Una tasca a la qual va dedicar molts anys d'estudi i observació i que ja va començar de jove amb els llibres i revistes de la biblioteca del seu pare i posteriorment amb els coneixements que va assimilar durant els estudis a la Universitat de Barcelona i Liverpool.

S'estructura en els àmbits següents: Realisme històric i avantguarda; El coneixement de les avantguardes, l'amistat amb J.V. Foix; El revival modernista i el pop; L'avantguarda baixa al carrer; La mirada constant al nou; La reconstrucció de l'historiador, i Mètode Molas.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No